Právě je sob říj 20, 2018 7:30 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
sketch up 
Autor Zpráva

Registrován: úte říj 06, 2009 11:43 am
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: sketch up
Pracuji v Praze :) Btw, dalo by se to řešit i záznamem pracovní plochy ;)


stř říj 07, 2009 5:34 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: sketch up
Asi taky, udělejte si někdy čas, můžem si vyměnit zkušenosti :)

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


stř říj 07, 2009 5:37 pm
Profil

Registrován: stř čer 02, 2010 4:20 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: sketch up
Dobrý den, nechci zakládat nový topic tak píši svůj dotaz sem.

Teprve se se sketchem učím a potřeboval bych pomoct.
Potřeboval bych poradit jak udělat ve sketchi kužel a jehlan?

Děkuju


stř čer 02, 2010 4:25 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: sketch up
Obojí jde udělat buď pomocí funkce Follow Me (Tažení po dráze), kde dráha je kružnice (čtverec, či obdélník), a profil je pak vlastně řez daným tělesem, čili trojúhelník. Nástrojem Výběr (Select) vyberte napřed dráhu, pak klikněte na Tažení po dráze (Follow Me) a klikněte na profil.
Druhá možnost je udělat válec (hranol), vybrat horní plochu a pomocí Zvětšení (Scale) a klávesy Ctrl (změna velikosti vůči středu), pak tu horní plochu zmenšit na minimum - ale to už je trochu přes ruku a nikdy ji nezmenšíte úplně do bodu...

Obrázek

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


stř čer 02, 2010 4:42 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: sketch up
Nějak se mi nepovedlo vložit ten obrázek dost velký :( . Najdete ho na http://www.facebook.com/pages/ADS-Studi ... 945?v=wall

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


stř čer 02, 2010 4:43 pm
Profil

Registrován: stř čer 02, 2010 4:20 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: sketch up
Jo děkuju, první způsob funguje perfketně, jen s tím druhým si nevím rady, jelikož zvětšení tohoto typu něják nenacházím, ale děkuju. S prvním způsobem to funguje


stř čer 02, 2010 5:00 pm
Profil

Registrován: stř čer 02, 2010 4:20 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: sketch up
Tak už umím i tu druhou část...
Děkuji


stř čer 02, 2010 9:21 pm
Profil

Registrován: stř čer 02, 2010 10:01 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: sketch up
Zdravim aj ja som zaciatocnik a som programom fascinovany.
Chcem poprosit o radu v jednej veci:
" ako zmenim, alebo ako nastavim velkost ciary napr. 6 metrov, alebo lubovolny rozmer aky potrebujem?
Alebo ak mam obdlznik a chcem napr. 10 m2 (stvorcovych), ako to urobim??"

Kazdej rade budem vdacny


stř čer 02, 2010 10:05 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: sketch up
Vpravo dole je tzv. Okno hodnot. Začněte kreslit čáru ve směru, který potřebujete, pak všechno pusťte a normálně na číselné klávesnici zapište délku v jednotkách, které máte nastavené. Objeví se v okně hodnot. Pak ji potvrďte klávesou Enter, délka čáry se přizpůsobí. Když děláte obdélník, zase klikněte na první vrchol, popojeďte myší po úhlopříčce, pusťte ji a začněte psát délku a šířku obdélníka - hodnoty musíte oddělit středníkem. Takže, pokud chcete obdélník 3x2m, a máte nastavené jako jednotky milimetry, napište: 3000;2000 a zase stiskněte Enter. Okno hodnot reaguje na změnu hodnoty dokud nezačnete dělat něco jiného, takže když zjistíte, že jste chtěli rozměry opačně, prostě napište: 2000;3000 a Enter. Obdélník se změní podle zadaných hodnot - SketchUp je opravdu fantastický program :) .

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


čtv čer 03, 2010 12:05 am
Profil

Registrován: stř čer 02, 2010 10:01 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: sketch up
aha, preto mi to do okna nechcelo nic vpisovat, myslel som si, ze v tom bude nejaky figel.
Hned to vyskusam.
Dakujem! :D


čtv čer 03, 2010 11:09 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz