Právě je úte říj 23, 2018 9:10 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Doplněk pro ArchiCAD 9 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Doplněk pro ArchiCAD 9
na Graphisoftu se konečně objevil volně ke stažení doplněk pro načítání modelu ze SketchUp 5 (mluví se i o verzi 4)

registrace pro stažení je zde
http://www.graphisoft.com/products/archicad/energize9/su_plugin.html
Pro instalaci vyberte adresář s vaším ArchiCADem 9 a po instalaci ještě musite uddělat upravu. Založte v hlavním adresáři složku add-ons a nakopirujte tam kopii adresáře sketchup z doplňků.
Toto se týká instalace do české verze . Doplněk totiž v adresáři add-ons očekává knihovnu SketchUpReader.dll

Model se převádí do zdí desek střech a knihovních prvků střechy mají se všemi objekty automaticky boolenovskou operaci odečti s vytažením nahoru a zdi jsou zaroveň ořezány specialními okny. Zaroveň se vytvoří objekty oken s výplněmi otvorů a knihovní prvky pro ostatní objekty (componenty).Toto bylo při automatickém převodu.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon říj 31, 2005 12:47 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 16, 2005 6:37 pm
Příspěvky: 19
Příspěvek prosba
chtel bych vas timto poprosit o pomoc.Zaregistroval jsem se a stahl si doplnek SketchUP.Postupoval jsem podle vasich instrukci a doplnek se mi v ArchiCADU nehlasi.
Jaky musi byt presny nazev adresare?
Mam archicad verzi 9.0 CZ zakoupenou v lete tohoto roku od CEGRY.


stř lis 16, 2005 6:52 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Doplněk Sketchup není vidět mezi běžnými doplňky ale je k dispozici v soubor otevřít.
Pokud chcete aby vam nekdo mohl vubec poradit uvadejte vice informací (platí pro všechny) ne jenom nehlasí se ? (nefunguje atd)
Napište "mezi doplnky v nástrojích není, ani jinde v menu není atd.)
Ztohoto neni mozne dedukovat zda jste udelal spatny spusob instalace nebo nevite kde ten doplnek hledat :)))
Ale myslím že u te instalace se moc pokazit nedá
Ppokud to leží v doplnkách (apx a ta dll) a zaroven v add-ons tak by to melo fungovat.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv lis 17, 2005 9:20 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 16, 2005 6:37 pm
Příspěvky: 19
Příspěvek instalace
tak se mi to konečně podařilo zprovoznit ale trošku mi uniká k čemu to je.Pokud je tento doplněk k otevření pouze souboru vytvořených ve SketchUP,tak to povazuju za naprostou zbytečnost a jestli je to doplněk SketchUP,tak nevím,jak ho aktivovat,můžete mi někdo prosím poradit.


pát lis 18, 2005 10:30 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Doplněk je pouze na otevirani souboru ze sketchupu.
Sketchup je skicovani a pak vykres to ma logiku.
Obracene se to da docela dobře taky přez formát 3DS

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


ned lis 20, 2005 12:26 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Tak je k distpozici nový vylepšený doplněk pro sketchup/archicad9
verze 2241

instalace je jiz perfektní ikdyž je to anglické do české verze se to nainstaluje správně.

Novinkou je ze je možné importovat rozdelené do podlaží pokud si to v sketchup připravíte . Viz manual po instalaci je ve složce archicadu/sketchup import dokumentace

http://www.graphisoft.com/products/archicad/energize9/sketchup.html

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát bře 10, 2006 9:02 am
Profil

Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm
Příspěvky: 123
Bydliště: Galanta
Příspěvek Re: Doplněk pro ArchiCAD 9
nasla som aktualne pluginy do archicadu 9-11 pre sketchup:

Kód:
http://www.graphisoft.com/products/archicad/solutions/su_plugin_download.html


mam archicad 10 cz studentsku verziu a cracknuty sketchup 6.0.277, stiahla som si anglicky plugin z uvedeneho linku a po rozbaleni z rarka vlozila do adresara doplnky archicadu - import a export... predtym som subor v sketchupe este ulozila do verzie 5 a nejde mi to otvorit v archicade... pomoze niekto prosim co s tym?


ned bře 09, 2008 11:08 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz