Právě je úte říj 23, 2018 4:51 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
problémy při načtení skp do Artlantisu 
Autor Zpráva

Registrován: čtv črc 01, 2010 1:49 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek problémy při načtení skp do Artlantisu
Ahoj,
otevřel jsem v Artlantisu návrh kuchyně, který jsem dělal ve Sketchupu a začal zadávat nové textury.
Přitom se mi některé textury vybarvily podle zadání, ale pak se mi zbarvilo skoro vše v jedné textuře i když každý kus měl jinou původní barvu. Zkusil jsem nový návrh a to samé se opakovalo. Jinak pořád tápu, zkusil jsem Arcon - nevyhovovalo mi ovládání, používám Archicad, ale ten je pro návrhy interieru dost složitý ( a taky dost předražený ), viděl jsem Rhino, ale taky je spíš na něco jiného. Artlantis se mi dost líbí na render, ale doufám že bude se Sketchupem fungovat, Skp je super jednoduchý, ale bez rendru není výsledek nic moc. Jaké jsou ještě dobré prograny? Díky za radu.


pát říj 22, 2010 12:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
Tenhle problém už jsme tu řešili - když děláte model ve SketchUpu, musíte materiály mapovat na "přední" bílou plochu - ta zadní modrá je pro renderovací programy (i pro Artlantis) neviditelná, takže na všechny plochy, které jsou ke kameře zadní stěnou jen hodí základní bílou barvu :)

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


pát led 21, 2011 6:11 pm
Profil

Registrován: sob lis 28, 2009 3:00 pm
Příspěvky: 15
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
Chtěl jsem se zeptat, jestli se da ve SketchUP konkretne urcit, ktera plocha bude predni a ktera zadni, ptam se kvuli pozdejsimu exportu do Artlatisu, nebo mam proste plochy modelu obarvit ze predni strany i kdyz jsou tyto plochy ze spodu modelu? dekuji


úte dub 05, 2011 12:59 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
V základu je bílá plocha přední a modrá zadní, ale můžete si je i přebarvit v dialogovém okně Styly (Styles) na záložce Úpravy (Edit) v sekci Plocha (Face) - druhá krychlička zleva. Když chcete přehodit orientaci (máte na podlaze třeba modrou plochu a vespod je bílá), tak použijte klik pravým tlačítkem a z kontextového menu vyberte Revers ploch (Reverse face). Tím orientaci změníte a přehodíte tak strany plochy opačně. Pak už můžete mapovat materiál na tu stranu plochy, která je ke kameře správnou stranou a v Artlantisu se zobrazí korektně i s materiálem.

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte dub 05, 2011 8:35 am
Profil

Registrován: sob lis 28, 2009 3:00 pm
Příspěvky: 15
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
moc dekuji, funguje to, nemate prosim jeste nejaky elegantni trik, jak udelat z dwg car plochy? abych nemusel obtahovat plochy?delam uzemni studii a jedna se pomerne o rozsahly areal, zkousel jsem najit nejaky plugin, ale makefaces mi nefunguje. moc dekuji


úte dub 05, 2011 10:20 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
Na to existuje plugin, který se jmenuje Make Faces - najdete ho ke stažení např. na fóru sketchup.wu.cz v sekci Pluginy (http://www.sketchup.wu.cz/forum/viewfor ... 7&start=25). Stažený soubor nakopírujte do složky ...Google SketchUp 8/Plugins, po otevření SketchUpu se vám objeví jako nabídka v menu Tools (Nástroje). Pak stačí ty čáry vybrat a kliknout na tenhle plugin - udělá buď všechny plochy nebo aspoň výraznou většinu z nich :) .

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte dub 05, 2011 11:59 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
Aha, nedočetla jsem váš příspěvek do konce... :D . Možná plugin nefunguje jen proto, že všechny ty čáry jsou seskupené ve skupině. Pak musíte buď dvojklikem do editačního režimu nebo prostě napřed tu skupinu rozbít (zase pravé tlačítko a Explode (Rozbít)).

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte dub 05, 2011 12:01 pm
Profil

Registrován: sob lis 28, 2009 3:00 pm
Příspěvky: 15
Příspěvek Re: problémy při načtení skp do Artlantisu
podaril se mi najit plugin makefeces, ktery mi funguje, nevim proc ostatni ne. dekuji


úte dub 05, 2011 12:48 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz