Právě je úte srp 14, 2018 11:19 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
přiřazení výškové kóty 
Autor Zpráva

Registrován: ned dub 25, 2010 1:11 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek přiřazení výškové kóty
Dobrý den.
Již mám naimportovaný model terénu a na něm zobrazeny linie, do kterých potřebuji výškově osadit velké množství objektů, které mám na nakopírovány všechny na stejné Z-ové souřadnici.
Půdorysně je vše sladěno, ale problém je s výškovou pozicí.
Posouvání jednotlivě do odpovídající výškové úrovně na daném terénu je příliš zdlouhavé.
Nevíte zda je možné hromadně označit linie na terénu a jejich Z-ové souřadice přiřadit jednotlivým objektům.

Děkuji

David Majer


ned dub 25, 2010 1:23 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: přiřazení výškové kóty
Nejsem si úplně jistá, jestli jsem přesně pochopila o co jde, ale s velkou pravděpodobností bude třeba jednotlivé prvky ve svislém směru fakt posunout dolů na terén - kdyby to byly čáry, dá se jimi terén najednou pokrýt, ale pokud jsou to knihovní prvky, nebude jiné řešení :( .

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte dub 27, 2010 3:49 pm
Profil

Registrován: ned dub 25, 2010 1:11 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: přiřazení výškové kóty
Jedná se o fotovoltaické články, takže knihovní prvky, které je nutné osadit tak, aby kopírovaly terén.
Bohužel jich je stovky, čož je z lediska ručního posunu dosti problematické. Nevíte jaký jiný software by to zvládl?

Děkuji

DM


úte dub 27, 2010 4:26 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: přiřazení výškové kóty
Přiznám, že netuším, snad nějaká CAD aplikace, ty by měly zvládnout poslat prvky na zvlněný terén, ale mám obavu, že i tam by to bylo o klikání na dané prvky. Co zkusit opačný postup? Položit prvky na rovnou síťovou plochu, přilepit je a pak z toho navlnit terén? To by mohlo ve SketchUpu asi fungovat, nevím, jak složitý terén máte a jak moc musí přesně odpovídat skutečnosti - toto by bylo spíš přibližné. Jiná možnost je skutečně ty prvky převést jen na 2D čáry a ty promítnout na terén jako symboly - opět jedině v případě, že není nutné prostorové provedení článků... Prostě to by si asi chtělo sednout přímo nad tím výkresem, takhle na dálku se mi nad tím špatně přemýšlí, když neznám přesné zadání, vzhled ani preference toho výsledného modelu... Je nějaká šance ten výkres vidět? Případně se nad ním sejít? Dejte mi vědět.

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte dub 27, 2010 4:52 pm
Profil

Registrován: pát kvě 07, 2010 6:59 am
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: přiřazení výškové kóty
ve SketchUpu tento problém hladce vyřeší plugina "Drop". Navštivte http://sketchup.wu.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=92 :)


pát kvě 07, 2010 7:08 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz