Právě je stř čer 20, 2018 7:15 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
zamknutí roviny 0m 
Autor Zpráva

Registrován: ned lis 01, 2009 8:58 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek zamknutí roviny 0m
zdravim,
teze: ve sketchupu mám katastrálku vloženou jako rastr, oklikám hranice pozemků a staveb, ty pak vynesu a mám 3d model
problém: jak tak klikam linie, tak tu a tam (resp. celkem často) je jedna linie výš než druhá (resp. ve vztahu k ose z), takže plochy nefungují tak jak mají.
otázka: lze nějak zamknou, že se mi budou linie kreslit do jediné úrovně?
řešení: půdorys udělat v nějakém CADu a pak to importovat (to je ale dost ubohý)

poznámka: mám za to, že ty problémy způsobuje právě práce s podkladovým rastrem


pát lis 20, 2009 1:30 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: zamknutí roviny 0m
Pokud chcete mít jistotu, udělejte přes ten mapový podklad velký obdélník a odklikávejte přímo na něm v průhledném režimu - pak vám to bude hlásit, že jste na ploše.... Druhá možnost je ten podkladový obrázek katastrálky rozbít, aby byl taky jen jako plocha - zase to bude hlásit, že jste na ploše.

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


sob lis 21, 2009 4:50 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz