Právě je úte srp 21, 2018 1:09 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Problém s výběrem plochy 
Autor Zpráva

Registrován: stř čer 25, 2008 2:54 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Problém s výběrem plochy
hoj lidi,

mám problém s google sketchup 6, nevím jak se mi to povedlo, ale při
označovaní a vytahovaní ploch mi program označuje plochy které jsou za
tou co chci označit, setkali jste se s tím někdo? Moc prosím o radu,
je to občas docela problém některé plochy označit. Pro pochopení přidávám obrázek,
klikám do míst kde jsou značky a označuje se mi komponenta vzadu.

zde je obrázek: http://img198.imagevenue.com/img.php?im ... _517lo.jpg

PS: při nové instalaci problém zmizí, ale jakmile otevřu nějakou starší scénu tak je problém zpět.

Předem díky.
Jindra


Přílohy:
ukazka.jpg [52.46 KiB]
596 krát
stř čer 25, 2008 3:00 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: Problém s výběrem plochy
Dobrý den,

běžte do Dialogová okna/Preference/OpenGl a zkontrolujte nastavení volby "Opravit chybu ovladače "Reversní výběr". Je-li zapnuto, vypněte, je-li vypnuto zapněte - mělo by to pomoci. Některé grafiky tuhle chybu produkují a někde si ji zase člověk omylem zapne. Chce to si vyrobit vlastní soubor šablony, ve kterém budou všechna nastavení tak, jak potřebujete a uložit jej do složky Templates. Pak ji v Dialogová okna/Preference/Šablony zadejte jako výchozí a všechny nové soubory se budou otevírat s tímto nastavením.

Zdravím, hezký den

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


pon čer 30, 2008 12:24 pm
Profil

Registrován: stř čer 25, 2008 2:54 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Problém s výběrem plochy
Dobrý den, bohužel tento postup nepomáhá. Jediné co mi pomáha je vypnutí HW akcelerace v nastavení OpenGL, ale potom se při otáčení obraz seká a hrany jsou i při statickém obrázku kostrbaté. Zkusil jsem různé druhy ovladačů mé GK (ATI 1950PRO AGP) a problém neustále přetrvává.


pon čer 30, 2008 5:01 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: Problém s výběrem plochy
TAk v tomto případě je bohužel trochu problém s kartou, ATI karty nejsou pro SketchUp nejvhodnější, nicméně vyzkoušejte různé kombinace toho nastavení OpenGl a hlavně se snažte udržovat výkres co nejmenší - zmenšíte jej třeba zrušením nepoužívaných komponent a materiálů (dialogová okna Materiály, Komponenty - šipka vpravo vedle políčka s názvem knihovny - volba Vyčistit nepoužívané).
Na druhé straně HW akcelerace by neměla mít až tak velký vliv na reverzní výběr, hmmmmm, je to divné, zkuste opravdu různé kombinace těch tří možností...
Pokud se ve vašem případě jedná o PC a ne o notebook, doporučila bych výměnu GK - osvědčeně pracují NVidia GeForce řada 7000 a výš, pro Visty osmitisícová řada. Víc vám asi momentálně nepomůžu :(

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte črc 01, 2008 8:44 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz