Právě je úte srp 21, 2018 1:10 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
problem so zobrazenim v sketchupe 
Autor Zpráva

Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm
Příspěvky: 123
Bydliště: Galanta
Příspěvek problem so zobrazenim v sketchupe
mam verziu 6 a od kamosky k tomu nejake seriove cislo, takze to ide ako plna verzia, ak to dobre chapem, na komercne ucely to kazdopadne nevyuzivam, tak snad to nie je problem... takze problem je nasledovny, mam v sketchupe vymodelovane nieco vacsie, povedzme urbanistickeho rozsahu, ma to cele okolo 2mb, co si ale myslim, ze nie je moc vela... problem je taky, ze mi zobrazuje normalne iba paralelne zobrazenie, pri perspektive akonahle sa priblizim co najblizsie k vybranym objektom tak sa mi prosto vybieluje spodna cast obrazovky cim idem blizsie asi od jednej tretiny vysky zdola a s priblizovanim sa stale biela oblast len rozsiruje, neviem si uz rady, potrebujem dorobit nejaky detail a prosto sa k tomu nedostanem a potrebujem perspektivu... chcela som to previest do archicadu pripadne, ale plugin mi nejak nechce zapracovat a neviem ci to dostanem do archicadu vobec v 3d forme aj tak... aj mi strasne pomaly priblizuje, pritom tam nemam podla mna vobec vela prvkov...

prosim poradte nieco, vdaka vopred


ned bře 09, 2008 11:46 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problem so zobrazenim v sketchupe
No, za prvé - s tím sériovým číslem neblbněte, má-li ho kamarádka a zároveň ho používáte vy, může se stát, že se vám oběma verze zablokuje. SketchUp existuje i ve volné verzi, nelicencovaný a kreslit v něm můžete taky. Případně v placené studentské verzi, kde je cena opravdu hodně lidová na to, abyste riskovala...
Ale to samo o sobě nesouvisí se zobrazováním - tam je bohužel problém ve vaší grafické kartě. SU je na grafiku opravdu náročný... Vyzkoušejte kombinace vypínání a zapínání OpenGL hardwarové akcelerace a "Fast feedback" v menu Dialogová okna/Preference na kartě OpenGL. Nevím, jakou používáte grafiku, ale zatímco část z nich hw akceleraci vyžaduje, u části je to naopak...

JL

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


úte bře 11, 2008 5:20 pm
Profil

Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm
Příspěvky: 123
Bydliště: Galanta
Příspěvek Re: problem so zobrazenim v sketchupe
mam graficku kartu NVIDIA GeForce FX 5200 128mb, RAM 2GB, procesor 3Ghz... grafika asi nic moc, uznavam, ale napr. archicad je myslim tiez dost narocny na grafiku a ten mi ide v pohode, zato sketchup velmi slabo pri vacsom subore...


úte bře 11, 2008 5:54 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 11, 2005 1:16 pm
Příspěvky: 95
Příspěvek Re: problem so zobrazenim v sketchupe
SketchUp má větší nároky než většina CADů, skutečně. NVidia není špatná karta, ale doporučujeme řadu 7000 a výše, pro Visty dokonce minimálně 8000... V případě téhle karty by měla být hardwarová akcelerace zapnutá. Nicméně, v každém případě zkuste při přibližování objektu mít kurzor myši pokud možno přímo na bodě, který přibližujete a pomalu najíždějte na detail. I na počítači s NVIDIA Quadro 4380 XGL se mi podařilo přiblížit detail tak, že 1mm se na obrazovce jevil asi jako 2cm velký - viz obrázek v příloze - teda jestli se mi ho podařilo přiložit ;o).

JL

Příloha:
detail.JPG [6.11 KiB]
595 krát

_________________
Joanna Linhartová
ADS, v.o.s.
joanna.linhartova@adsstudio.cz
602 544 746
Skype: joannalinhartova
http://www.adsstudio.cz


stř bře 12, 2008 9:14 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz