Právě je pát čer 22, 2018 3:19 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
SKLO - problém s odrazem 
Autor Zpráva

Registrován: stř lis 19, 2008 12:01 am
Příspěvky: 56
Příspěvek SKLO - problém s odrazem
Zdravím,

chtěl bych se zeptat někoho znalého, jak používat správně odraz skla při rendrování. Problém je v tom, že Artlantisem nastavené sklo neodráží dobře pozadí. V příloze zasílám fotku. Sklo by mělo odrážet okolí a né pozadí přesně za sklem. Vypadá to, jako by oknem procházelo pozadí. Komenty typu "použij PS" neberu, protože ho do teď vesměs musím u odrazu skla používat, ale příjde mi to jako fatální chyba artlantisu, tak třeba se pletu a někdo to dělá jinak... Třeba si uvědomit, že to fakt vypadá blbě, pak nějaké rendrování do formátu PSD nepřichází v úvahu...

Díky za rady..


Přílohy:
archiforum.jpg
archiforum.jpg [ 163.13 KiB | Zobrazeno 3864 krát ]
čtv lis 28, 2013 9:30 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 247
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: SKLO - problém s odrazem
Zdravím používáte panorama nebo je to pouze foto na pozadí. Vypadá to totiž že u skla máte nastavenou velkou průhlednost a proto je na férovku vidět pozadí. Doporučuju pohrát si s nastavením fresnell transition (vyšší hodnota - větší průhlednost). Jinak pokud nepoužíváte panorama nemá se Vám v tom skle co odrážet !!

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


čtv lis 28, 2013 2:31 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: SKLO - problém s odrazem
Já osobně před objekt vkládám například stěnu na kterou namapuji pozadí přesně takové jaké potřebuji. Pak s texturou již pohybuji pouze tak abych v odrazu oken získal takový obrázek který potřebuji.


sob lis 30, 2013 5:25 pm
Profil

Registrován: stř lis 19, 2008 12:01 am
Příspěvky: 56
Příspěvek Re: SKLO - problém s odrazem
Děkuji za radu, panoramu jsem nezkoušel. PO chvíli hraní musím říct, že ikdyž pohybuji se scénou, odraz se mi nemění. Máte nějaký bližší postup, jak pracujete s panoramou?


úte pro 03, 2013 11:47 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz