Právě je sob črc 04, 2020 5:16 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Nacem Renderujete ? 
Autor Zpráva

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Nacem Renderujete ?
Dobry den nedavno sem cetl calenk http://technet.idnes.cz/k-utoku-na-sony-si-hackeri-pronajali-servery-amazonu-za-par-kacek-ph3-/sw_internet.aspx?c=A110517_125858_sw_internet_nyv

pokud budu citovat jen to nejdulezitejsi "S moderními cloudovými serverovými farmami se situace změnila. Každý si totiž může velmi levně pronajmout na konkrétní dobu obrovský výpočetní výkon.(Napriklad Amazon Elastic Computer Cloud, nebo-li EC2).

Ted oco se mi jedna. Ptam se jestly neni mozne vytvorit atl objekt a dat renderovat pozdeji.A render by probihal nekde jinde na mnohem vykonejsim pocitaci (cloud server). Takze by bylo mozne zkratit rendering treba o 80% casu.

Proto by me zajimalo kde a jak renderujete. JA vse renderuju na Notebooku Dell xps 1647. A proto me napadlo jestly by nebylo lepsi to renderovat pres nejakej server. :idea:



Cloudová služba

Jako "cloud" se označuje rozsáhlý počítačový systém, ve kterém si provozovatel, nebo i samotná aplikace, může vzít tolik výkonu, co zrovna potřebuje. Cloud je tvořen mnoha servery, které se navenek tváří jako jeden.


pon čer 13, 2011 1:24 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
Netuším jak se na těchto serverech pracuje s licencí. Jestli byste tam Artlantis vůbec reálně dokázal rozběhnout. Pak jde také o to s kolika jádry reálně dokáže Artlantis pracovat mohlo by se stát, že by stejně jejich kapacitu nedokázala využít. Myslím, že batch render přes noc je stále dobrá volba:). Já mám notebook staré dvoujádro s 2GB Ram a šlape mi to na něm slušně :)


pon čer 13, 2011 2:55 pm
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
bohuzial podobne veci si na Artlantise neuzijete :-) dufajme, ze prichodom verzie 4 sa dockame aspon niecomu podobnemu ako je netrender...ale z druhej strany, ozeliem tomu a privitam radsej viac veci ohladne svetla a textur..

_________________
lo


pon čer 13, 2011 4:04 pm
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
Vyte ja bych strasne rad uz netahal velkej notebook.A nemam penize abych mel vykonej stolni PC a malej Notebook. Proto bych rad pracoval treba jen s malým notebookem a pripadnej render bych nekam poslal :wink: Jde mi o tu myslenku :idea: ... Nehledne nato treba se naucime vytvaret vizosky treba v 3Dmaxu a co sem slysel tak tam rendering trva podstatne dele. Ale pokud by to slo poslat na ty cloudove servery bylo by to fajn :wink: PS: treba uz nekdo zvas tak pracuje :wink:


pon čer 13, 2011 8:05 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
Já myslím, že pro Artlantis toto nikdy nebude reálné, přeci jen jeho renderovací časy jsou dost krátké na to aby někdo řešil něco podobného. Třeba se pletu :)


úte čer 14, 2011 6:15 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
voska píše:
Vyte ja bych strasne rad uz netahal velkej notebook.A nemam penize abych mel vykonej stolni PC a malej Notebook. Proto bych rad pracoval treba jen s malým notebookem a pripadnej render bych nekam poslal :wink: Jde mi o tu myslenku :idea: ... Nehledne nato treba se naucime vytvaret vizosky treba v 3Dmaxu a co sem slysel tak tam rendering trva podstatne dele. Ale pokud by to slo poslat na ty cloudove servery bylo by to fajn :wink: PS: treba uz nekdo zvas tak pracuje :wink:


Já bych řekl, že s malým notebookem stejně nevystačíte, protože výkonný počítač potřebujete nejen pro render, ale také pro práci na modelu. Osobně jsem řešil stejný problém a zvolil jsem kompromis v podobě výkonného notebooku 15.6"

Netrender pro ATL by nebyl k zahození, otázkou je, jak by byl vytvořený. Jestli by dokázal rozdistribuovat render mezi počítače na jednom snímku nebo by každý počítač rendroval svůj snímek. To by pak byl výhodný především pro video, ale pro vizualizace s velkým rozlišením by to moc užitečné nebylo.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


stř čer 15, 2011 8:49 am
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
A jo ted me napadlo, ze mi kdysi ucitel rikal ze artlantis neumi rozmistit render jako to umi 3D max. Taky mam 15,4 notebook. Ja jen, ze kdyby to slo bylo by to idealni. Tak pokud by nekdo prisel nato jak to jde byl bych nesmirne rad. :wink:


stř čer 15, 2011 9:30 am
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Nacem Renderujete ?
Asi to zůstane na Vás abyste přišel s řešením :D


stř čer 15, 2011 4:28 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz