Právě je sob črc 04, 2020 6:18 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ? 
Autor Zpráva

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit, jak vytvořím z ArchiCad-objektu Atl-objekt... Jedná se o "hvězdárnu" kdy mám vytvořenou kopuly v ArchiCadu a potřebuji sní v Artlantisu pohybovat(například u videa aby se otevírala a zavírala). Přičemž referenční soubor je promě hodně neefektivní… Prosím o radu, jak převedu vytvořený vlastní objekt z ArchCadu do Atl-objektu. Důležité je že, potřebuji aby šlo sním manipulovat jako s objektem atl.(=pootáčeni po ose Z)

Děkuju za každou radu. :wink:


sob dub 09, 2011 10:05 am
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
vytvoreny objekt ulozite v AC ako subor artlaqntisu a potom po otvoreni v artlantise date exportovat cely objekt ako .AOF

_________________
lo


sob dub 09, 2011 2:59 pm
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Prosim slo by to lip popsat... ? nemuzu najit jak mam ulozit ten objekt. AC me nabizi ulozit jako knihovni prvek (*.gsm) nikde sem nenasel ulozit soubor jako artlaqntisu... byl bych moc vdecny za popis cele akce.


sob dub 09, 2011 3:30 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Dobrý den, možností je více. ALe pokud vytvářím objekt který chci funkční pro video stačí si do artlantisu převést celou scénu a až přímo v artlantisu pomocí nástroje na vytváření objektu označit prvek který chci aby byl interaktivní a vytvořit objekt z něho. Další možností je jak psal kolega exportovat do artlantisu samotný objekt ale výsledek je stejný a o něco zdlouhavější. Popis postupu je složitý i když je samotný postup jednoduchý proto doporučuji tuto stránku je to hned druhé video.

http://www.artlantis.com/index.php?page=tutorials/index


sob dub 09, 2011 6:05 pm
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Dobry den
Moc dekuju. Pootaceni mam vyresene. Posledni otazku bych mel kdyz se mi ta kopule hvezdarny sklada z vic casti. jde nejak vytvorit atl. objekt abych ji tam mohl nakopirovat popripade odmazavat... PS: tuto radu nedokazu uplatnit protoze sem ji nepochopil co a jak mam ulozit

re:
vytvoreny objekt ulozite v AC ako subor artlaqntisu a potom po otvoreni v artlantise date exportovat cely objekt ako .AOF


sob dub 09, 2011 6:27 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Teď zase naopak já nerozumím Vám. Jakmile jste objekt převedl způsobem ve videu, můžete s ním zacházet jak potřebujete i umazat i zpátky vložit. Trochu nad tím popřemýšlejte a zjistíte že tímto způsobem vyřešíte všechny Vaše problémy.


sob dub 09, 2011 7:40 pm
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Potom co jsem shledl video, tak to me dopomohlo vytvorit objek s kterym muzu pohybovat, ale nemuzu ho nakopirovat...tato vlastnot by se me hodila. Napriklad mam objekt kus kopule a ja bych jsem si chtel pridat dalsi cas kopule(jako se pridavaj zidle stromy atd....) => jak kopirovat tento uspusobeny objekt pokud to jde ;-)


sob dub 09, 2011 8:04 pm
Profil

Registrován: sob úno 02, 2008 1:18 am
Příspěvky: 429
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Možná by pro vás bylo vhodné podívat se na všechna videa, tam byste otázku na toto našel. Nicméně kopírování stejně jako u textur je možné přes klávesu ALT. Případně ALT+SHIFT. Vše se chová jako klasické objekty. Objekt máte uložený i na disku tkaže jej můžete do scény vkládat jako ostatní objekty. Jak říkám možností je celá řada jen je potřeba si s tím trochu pohrát.


sob dub 09, 2011 8:09 pm
Profil

Registrován: sob dub 09, 2011 9:47 am
Příspěvky: 21
Příspěvek Re: Objekt z ArchiCadu na objekt Atl. ?
Dekuju .... Jj Hraju si stim a uz to skoro mam ....jste moc hodny, ze jste mi venoval chvilku a dobrou radu ;-)


sob dub 09, 2011 8:29 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz