Autor |
Zpráva |
Marf
|
Animace objektu (aut)
Dobrý den, zajímalo by mě jak vytvořit animaci, kde mi před kamerou projede automobil. Hledal jsem zde na foru postup, ale bohužel bezúspěšně. Bylo by možné, aby jsem nějaký odborník napsal postup jak rozpohybovat autíčko? Budu moc vděčný. Další dotaz je, jak mám zpomalit oblet. Oblet je cca 20s a po 10s bych potřeboval zpomalení kvůli fasádě, která zrovna v animaci projíždí. Vypadá pěkně a chtěl bych aby se zde obraz zpomalil. Používám Artlantis Studio. Děkuji...
|
stř úno 06, 2008 8:49 pm |
|
|
ondrej novacek
Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm Příspěvky: 275 Bydliště: Šumperk
|
Re: Animace objektu (aut)
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
stř úno 06, 2008 10:20 pm |
|
|
roman brzon
|
Dobrý den, videotutoriály jsou výborná věc nicméně jestli se vám to podle toho nepodaří klidně vám postup během víkendu napíši. Stačí zde napsat a já to v případě neúspěchu s tutoriálem vytvořím. Nashledanou.
|
stř úno 06, 2008 11:44 pm |
|
|
Marf
|
Stahl jsem si videotutorialy a vše jsem se uz naucil, moc dekuji za ochotu....Jinak bych se chtel jeste zeptat, jake je doporucovane rozliseni pri rendrovani videa a jaky pocet davate jako mezisnimky...dekuji, pokud jsou jine nastaveni sem s nimi.
|
čtv úno 07, 2008 10:14 pm |
|
|
ondrej novacek
|
25 snimku/sec, rozliseni zalezi na zpusobu prezentace (pc, www, tv, apod...+kodeky) napr: http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozlišení
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
čtv úno 07, 2008 10:30 pm |
|
|
roman brzon
|
Zdravím jste šikula:) snímky dávám podle typu průletu. Pokud dělám vnitřní je dobré i 30 (podle času kolik máte) u vnějších stačí kolem 20.. je to dáno tím že při vnějším průletu není trhání videa tak vidět prostě to i tak působí plynule. Záleží také na typu komprese je to potřeba zkusit na pár videích ani není potřeba nastavit kvalitu renderu na maximum protože to komprese pokazí. Hezké komprese má quicktime ale nepřehrajete ho na každém pc avi ano ale je nutné pak zkomprimovat třeba ve windows movie makeru. Zkuzte si s tím pohrát:) Nashledanou
|
čtv úno 07, 2008 11:50 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
rozhodne bych nemanipuloval s poctem snimku 25 za vterinu to se casem vymsti pokud to budete chtit publikovat tady jedulezite jak daleko sou kamery od sebe a tim je dana rychlost prulet . (rychlost pruletu se opravdu neresi snimky za vterinu) jak uz jsem tady nekde psal kamery jsou od sebe vterinu pocet mezisnimku je 24 nebo jedu napolovic. Dale pri pohybu rovne tak max 3 m za vterinu ujdu a pri otačení musí být ty tři metry počítány vzhledem k objektu jaky kamera sleduje (dalo by se rici kružnice v řádu 3-5 metru polomer)
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
pát úno 08, 2008 9:45 am |
|
|
roman brzon
|
samozřejmě neměnit snímky rychlost to není vhodné ale mě se 25 snímků prostě trhá a video nevypadá pěkně jako s třiceti a při vhodné kompresi která to umožňuje a jsou takové to vypadá dalece lépe:) ale 5 snímků může při 30 sekundách udělat pár hodin navíc a když není času nazbyt...
|
pát úno 08, 2008 7:37 pm |
|
|
Marf
|
Děkuji za vaše názory, moc si jich vážím. Hezký den.
|
sob úno 09, 2008 10:33 am |
|
|
LubosC
Moderátor
|
trhání je zpusobeno něčím jiným nez počtem snímků za vterinu.
Kino bězný film 24/s
televize 25/s ( ono přesne je to 50 ale vzdy jen pul obrazovky ob jeden radek)
jedine americka norma u telvize diky el proudu ma 29, ..
proste pro cloveka co dele video (mimo ameriku) je 25 standart a jakasi norma.
pokud prehravame film rychlosti 25 obrazku za sekundu nemuze být trhaný z důvodů želidské oko postřehne jednotlivé rozdíly mezi snimky a ma pocit že je to trhané . Většinou je to něčím jiným spíš tím že řídím rychlost průletu rychlostí promítaní a jdu pod tech 25/s takze třeba uz při 15/s je opravdu mozné ze oko si vsimne rozdílu mezi snímky a je pocit trhanosti pokud se jedná o rychlejší průlet Ono totiz pri správné rychlosti by to byl tak rychlý průlet že by jsme si toho nestačily všímat.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
ned úno 10, 2008 8:58 am |
|
|
Marf
|
Tak jsem zkusil můj prvni prulet koupelnou, kratoučké video, je jenom na 10s(takovýchto častí budu mit v celkové animaci asi 6). Co mě hned na začatku překvapilo je celková velikost, video je velke 1G. Asi jsem nastavil velke rozlišení, nebo jiné nastavení příliš velké.
FPS jsem zkusil dat 40 rozlišení na 1200X894, anti-aliasing na high, raytracing na 6 transparency na 16 format avi. nic jiného jsem nenastavoval
Video se docela trha..... Animaci budu prezentovat na platne, a dam ho jako soucast prezentace v power pointu. Jaký by bylo pro me optimani nastaveni, aby byli velmi kvalitni snímky a zaroven bez trhani?? Dekuji
|
ned úno 10, 2008 11:37 am |
|
|
ondrej novacek
|
to jsou (respektive u vas nejspis nejsou) ty kodeky..divx, xvid atd..
|
ned úno 10, 2008 12:52 pm |
|
|
Marf
|
aha, takže co s tim mam udelat? kvalita obrazu je fakt dobra, ale ta velikost a trhani me trapí....nemam neco snizit? nebo nastavit jinak? takoveto video musi mit max 100mb a uz to bude hodne si myslim....
|
ned úno 10, 2008 1:19 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
|
Trhani videa je zapricineno přehravanim. Počitac nestačí vyměnovat obrazky a proto to trha inspirujte se tim co existuje zjistete si format PAL to pouziva televize . vase rozliseni je pro animaci naprostej ulet zacatecnika. ja osobne bych tvoril pal 720x576 (maximalni velikost) x 25 obr za vterinu a kodek divx nebo xvid a bude to slapat a velikost bude do 10 mb Pokud mluvim o kodeku myslim vypočet do nekomprimovaného videa (avi) a přepočet pomocí free virtualdub do potřebného kodeku. ale i kdyz uděláte poloviční PAL animace nebude vypadat špatně. 360 x 216 bodů (poloviční PAL 16:9), Kdyz porovnate s kvalitou DVD = Pal v Mpeg2 na dvd 3,4Gb asi 90 minut = minuta na 40mb (divx bude mensi jen pro přehráti se do windows musi donstalovat codek plati i pro xvid) a jestlize pisu fps 25 standart a vy pisete ze skusil jsem 40 FPS tak mi to pripomina porekadlo o hazeni perel zkuste http://www.tvfreak.cz/ je zde spousta informací týkající se komprese videa
|
ned úno 10, 2008 10:38 pm |
|
|
Marf
|
Samozrejmne, jen jsem zkousel jak to bude vypadat. Video jsem ted prevedl do movie makeru a velikost se znizila na 1MB, kvalita je stejna jako kdyz byla velikost 1 GB. Dalsi oblety uz budu fotit na 25fps, protoze rozdil neni opravdu znatelny. Dekuji.
|
pon úno 11, 2008 1:14 pm |
|
|