Právě je úte pro 18, 2018 9:09 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
problém s tiskem na tiskárny v síti 
Autor Zpráva

Registrován: stř srp 23, 2006 4:35 pm
Příspěvky: 27
Příspěvek problém s tiskem na tiskárny v síti
Zdravím
mám problém při tisku na tiskárny v síti - pokud tisknu na nějakou tiskárnu, archicad si ji zapamatuje a automaticky ji při dalším tisku nabízí - problém je, pokud počítač, ke kterému je tiskárna připojená, je vypnut. V tom případě při tisku naběhne hláška nedostatek paměti a položka nastavení tisku nereaguje - jediné řešení je zapnout počítač s tiskárnou, na který se posledně tisklo a to neni zrovna pohodlné řešení. Pokud někdo ví, jak toto vyřešit, tak předem díky za radu
mam AC10 na win XP


pon črc 30, 2007 2:01 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek 
Zkuste nastavit vychozi tiskarnu nejakou, ktera je pripojena primo k pocitaci, nebo na Amyuni PDF converter.


pon črc 30, 2007 4:22 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 256
Bydliště: Plzeň
Příspěvek 
Tiskárna se musí instalovat přímo jako síťové tiskové zařízení (pokud to dovolují ovladače) nebo ručně nakonfigurovat port tiskárny (na pevnou IP adresu tiskárny.
Tzn. pokud je tiskárna pouze sdílená je nutné mít poč vždy zapnutý.Pokud je tiskárna jako síťová není nutné mít počítač zapnutý.


stř srp 01, 2007 11:55 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Karmali píše:
Tiskárna se musí instalovat přímo jako síťové tiskové zařízení (pokud to dovolují ovladače) nebo ručně nakonfigurovat port tiskárny (na pevnou IP adresu tiskárny.
Tzn. pokud je tiskárna pouze sdílená je nutné mít poč vždy zapnutý.Pokud je tiskárna jako síťová není nutné mít počítač zapnutý.


Ano to jsou obecné informace, nicméně jsem nepochopil věcnost. Ještě bych to tedy ale poupravil. Protože informace, když je tiskárna síťové zařízení, tak žádný PC ani není, že. Tiskárna má v sobě síťovou kartu může být připojena rovnou do routeru. Pak se chová jako samotatná jednotka na síti, stejně jako PC atp. Jenže takové tiskárny co mají síťový výstup jsou v jiné cenové kategorii : )

_________________


AC 5 ...... 19


stř srp 01, 2007 12:19 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 256
Bydliště: Plzeň
Příspěvek 
Nemusí být zapojena do routeru. Ale klidně k jinému počítači v síti (Příklad sedím v kanclu , sekretářka v recepci a má připojenou tiskárnu ke svému počítači) pokud počítač vypne nic se neděje, protože tiskárna má vlastní IP adresu a komunikuje i přes nepřihlášený počítač.
tzn že tiskárna síťovou kartu nemá ale může jako síťová fungovat Doporučuji se obrátit na help linku výrobce tiskárny případně stáhnout nové ovladače

:)


stř srp 01, 2007 5:52 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek 
Karmali píše:
Nemusí být zapojena do routeru. Ale klidně k jinému počítači v síti (Příklad sedím v kanclu , sekretářka v recepci a má připojenou tiskárnu ke svému počítači) pokud počítač vypne nic se neděje, protože tiskárna má vlastní IP adresu a komunikuje i přes nepřihlášený počítač.
tzn že tiskárna síťovou kartu nemá ale může jako síťová fungovat Doporučuji se obrátit na help linku výrobce tiskárny případně stáhnout nové ovladače

:)


Trosku sci-fi ne? "že tiskárna síťovou kartu nemá ale může jako síťová fungovat " to lze jen za predpokladu, ze je pripojena na printserver.


čtv srp 02, 2007 9:34 am
Profil

Registrován: stř srp 23, 2006 4:35 pm
Příspěvky: 27
Příspěvek Re: problém s tiskem na tiskárny v síti
Kamaz píše:
Zdravím
mám problém při tisku na tiskárny v síti - pokud tisknu na nějakou tiskárnu, archicad si ji zapamatuje a automaticky ji při dalším tisku nabízí - problém je, pokud počítač, ke kterému je tiskárna připojená, je vypnut. V tom případě při tisku naběhne hláška nedostatek paměti a položka nastavení tisku nereaguje - jediné řešení je zapnout počítač s tiskárnou, na který se posledně tisklo a to neni zrovna pohodlné řešení. Pokud někdo ví, jak toto vyřešit, tak předem díky za radu
mam AC10 na win XP

ještě upřesním - nejedná se tedy o síťové tiskárny, ale sdílené tiskárny - díky za upřesnění. Samozřejmě mam nastavenou jako výchozí tiskárnu tu u mojeho PC, ale jak jsem psal, pokud tisknu na jinou, vypnu archicad, třeba druhý den ho pustím a počítač se sdílenou tiskárnou není puštěn, tak to vyhodí chybu a nejde v menu nastavení tisku nic nastavit - po kliknutí na něj se nic neděje - zlepšení nastane až po zapnutí příslušného PC. Myslim, že toto je problém archicadu, nikoli ovladačů k tiskárně


čtv srp 02, 2007 10:57 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
co klasicke nový a nulovat a pak otevrit zmineny projekt a zmenit tiskarnu pred tiskem na tu co existuje ???

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv srp 02, 2007 12:49 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz