Právě je stř srp 15, 2018 11:53 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
vytvoreni 3d pdf 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek vytvoreni 3d pdf
Zdravim, poradite mi nekdo prosim jak na vytvoreni 3d pdf z modelu? jeste v AC10 tapu. Ukazovalo se to na setkani, ale uz si nepamatuju nebo jsem slepej.. dikes!

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


čtv zář 21, 2006 10:24 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: vytvoreni 3d pdf
ondrej novacek píše:
Zdravim, poradite mi nekdo prosim jak na vytvoreni 3d pdf z modelu? jeste v AC10 tapu. Ukazovalo se to na setkani, ale uz si nepamatuju nebo jsem slepej.. dikes!


Jediné v čem je fígl je to, že uložený 3D náhled si nejdříve uložím (soubor .. uložit jako) jako *.u3d a pak si dám publikaci toho výkresu a v nastavení publikace poté co soubor nastavím na publikaci do PDF tak dole v navigátoru mám "volby dokumentu" to zvolím, dále dám "možnosti PDF" a tam vložím ten u3d soubor. Pak publikuji a funguje to PDF ve 3D

_________________


AC 5 ...... 19


čtv zář 21, 2006 11:24 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek 
v tech moznostech pdf mam jen volbu dpi a moznost hesla...:( asi to bude tim, ze publikace moc nepouzivam.. projedu to, diky.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


čtv zář 21, 2006 5:01 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek 
ondrej novacek píše:
v tech moznostech pdf mam jen volbu dpi a moznost hesla...:( asi to bude tim, ze publikace moc nepouzivam.. projedu to, diky.


Nejdriv dole ale musite vybrat do jakeho formatu souborů budete publikovat, tam je rolovací menu a tam musíte zvolit PDF, pak vám vyskočí další možnosti, kde bude to načtení u3D souboru.

_________________


AC 5 ...... 19


pát zář 22, 2006 8:02 am
Profil

Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am
Příspěvky: 40
Bydliště: Polička
Příspěvek 
tak se taky snazim o tu publikaci, ale neda mi to vubec moznost publikace do PDF. ve vlastnostech publikace mam nastavenou metodu na "ulozit soubory", ale pak mi to ve formatu da na vyber od dwg pres bitmapy az po metasoubory, ale PDF zadny. poradte co delam spatne, pls.

_________________
AC 9, AC 10, AC 11, AC 12
Pentium 4 3,6GHz
2 GBRAM
NVIDIA GeForce 6800


čtv říj 05, 2006 3:55 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek 
pred publikaci do pdf je volba pripojit externi kresbu - tj. zminovany u3d soubor cadmasterem. potreba tusim min adobe acrobat 7. pokud to procedite celym organizerem, volba publikace do pdf je tam normalne.u me na poslednim miste..pdf tiskarna by se vam mela naistalovat s AC.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


čtv říj 05, 2006 4:09 pm
Profil

Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am
Příspěvky: 40
Bydliště: Polička
Příspěvek 
no tiskarny pro vystup do PDF mam sice nainstalovany 2, ale to bych musel ve vlastnostech publikace nastavit metodu na tisk, abych je mohl pouzit. musim mit pro tu publikaci do pdf adobe acrobat, nebo staci adobe reader? me se to pdf tam proste nenabidne :-(

_________________
AC 9, AC 10, AC 11, AC 12
Pentium 4 3,6GHz
2 GBRAM
NVIDIA GeForce 6800


čtv říj 05, 2006 4:35 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
musite mit instalovaný anumi pdf od Graphisovtu což je soucasti archicadu.
Už jsem zažil že při zablokovaných instalacích pro uživatele se podpora pdf pro publikaci nespustila.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát říj 06, 2006 8:21 am
Profil

Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am
Příspěvky: 40
Bydliště: Polička
Příspěvek 
toto me take napadlo, tak jsem si tu tiskarnu nainstaloval, ale stejne me to vystup do pdf nenabidlo. uz netusim kde hledat problem

_________________
AC 9, AC 10, AC 11, AC 12
Pentium 4 3,6GHz
2 GBRAM
NVIDIA GeForce 6800


pát říj 06, 2006 8:57 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Tady neco není v pořádku :)
píšete že máte desítku - PDF se instaluje jako součast instalace 10
Pokud jste ho tam neměl tak co jste vlastně instaloval a jak ??
Pokud nemáte originální software nemůžete očekávat že vám budou věci fungovat standartně a korektně. !!!!

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát říj 06, 2006 9:06 am
Profil

Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am
Příspěvky: 40
Bydliště: Polička
Příspěvek 
mate pravdu. v "devitce" byla instalace amyuni PDF jeste volitelna a jelikoz jsme pouzivali jinou PDF tiskarnu, tak sem ji neinstaloval. v "desitce jsem si nevsiml ze to amyuni nainstalovalo automaticky a proto jsem ze slozky konverze PDF tu tiskarnu nainstaloval vlastne znova, kdyz se ten problem objevil. ale problem pry bude, jak jsem se dozvedel v patek na skoleni, v tom ze kdyz tu mame sesitovani s prihlasovanim do domeny, tak to u jednotlivych users nenabidne v publikaci tu volbu do PDF, ale pokud je prihlasen administrator, tak ji to tam nabidne. ted jsem to zkousel a opravdu to tak je. pry pujde o nejaky zapis v registrech - vi se uz neco konkretnejsiho?

_________________
AC 9, AC 10, AC 11, AC 12
Pentium 4 3,6GHz
2 GBRAM
NVIDIA GeForce 6800


pon říj 09, 2006 9:03 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Problem je že při každém spuštění achicadu se vždy instaluje pomocna tiskarna pro pdf do publikace (to je jeste neco navic vedle anumi) a toto vam neni dovoleno. Musite mit povoleny instalace pak vam to pujde. Jinak to nejde.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon říj 09, 2006 10:30 am
Profil

Registrován: čtv kvě 25, 2006 3:19 pm
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: vytvoreni 3d pdf
Ahoj, chtěl bych se zeptat, podle čeho je svislá osa otáčení v 3D pdf? Nebo jestli se to dá nějak nastavit? Když si uložím do 3D pdf třeba trám, tak se otáčí jak kdyby osa byla v zadním čele, ne uprostřed trámu, jestli chápete jak to myslím.
Používám AC16
Děkuji za odpověď
Kuba


sob dub 04, 2015 8:53 am
Profil

Registrován: pon led 13, 2014 8:38 am
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: vytvoreni 3d pdf
Dobrý den.
Chtěl bych vytvořit 3D PDF. Mám Archicad 14 SE a tam ale není dostupná funkce "publikování" v organizéru kreseb. Jde 3D PDF vytvořit ještě nějak jinak nebo je publikování přístupné jinudy než přes organizér?
Děkuji.


pát zář 08, 2017 11:37 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz