Právě je pon srp 20, 2018 3:38 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Problém s převodem textu do PDF 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Problém s převodem textu do PDF
Vyskytl se mi teď problém, který jde mimo mé chápání. Při převodu výkresu do PDF se mi na jednom výkresu neuloží žádné texty psané jedním staženým fontem (osifont). Ostatní výkresy jdou v pohodě. Nevím v čem je problém. Zkoušel jsem to uložit jak přes organizér, tak přes uložit jako. Neví někdo co s tím??


úte říj 18, 2011 9:02 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: Problém s převodem textu do PDF
čau jediná rada nelámej si s tím hlavu.... měl jsem ten stejný problém a nenašel jsem řešení...
a když si vytvořím nějaké legendy a dám si tam font osifont tak se Ň a jiné velke znaky s intepunkcí vytisknou jako např O L ... prostě jako něco jiného...
isofont se mi moc líbí ale nefunguje zcela korektně což je škoda a nějakou rozumnou nahradu jsem nenašel
ISOCPEUR se mi moc nelíbí hlavně skrz to jak vykresluji čísla hl. "7"


stř lis 09, 2011 9:37 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Problém s převodem textu do PDF
Díky za odpověď :-) Mě se právě osifont taky moc líbí a celkem mě zaráží, že to dělá jen na výkrese 1.NP. Jinde ne...zajímavý. Taky se mi líbí font simplex, který používá Autocad, ale ten pracuje ještě na nějakých dosovských kódech a tudíš se špatně zobrazuje a je nepoužitelnej. Prostě je málo CADovejch fontů...kdyby někdo o nějakých věděl tak sem s nima....


stř lis 09, 2011 12:30 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: Problém s převodem textu do PDF
u toho fontu simplex (a jiných z autocadu) je problem že autocad jinak pracuje s písmem než archicad... v autocadu si muzes nastavit tloušťku pisma dle tloušťky čáry což v archicadu nejde... archicad pracuje s textem jako např word... mě to taky dělalo... a zjistil jsem že za to může množství textu kdyz jsem nejaké části nahradil jinym fontem uz to nedelalo ale tohle není řešení ... škoda že není nějaké jiné pěkné technické písmo součástí arch ... teda aspoň jsem na něj nenarazil..


stř lis 09, 2011 12:38 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz