Právě je stř lis 14, 2018 10:42 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese 
Autor Zpráva

Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm
Příspěvky: 123
Bydliště: Galanta
Příspěvek neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese
dobry den,

nechapem preco mi neaktualizuje hrubky ciar vo vykresoch... mam AC 13 student

mam normalne v projekte podorys, ktory som dala ulozit na vykres, nasledne som zmenila v tom podoryse hrubku 2 typov ciar, no v ulozenom vykrese sa nestala ziadna zmena, ciary ostali rovnake, aj po aktualizacii vykresu...
to musim po zmene atributu hrubky ciary vzdy vlozit ten podorys do vykresu nanovo? :?


čtv kvě 06, 2010 8:49 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese
Add1)To je tím, že nepoužíváte mapu pohledu v navigátoru. Kresby na výkresu se odkazují na dokumenty v mapě pohledu a jejich nastavení.

Add2)Navíc nesmíte při změně per zapomenout sadu per znovu přeuložit pod původním názvem. Protože když cokoliv změníte, přepíše se sada na "uživatelská", ale kresba se odkazuje na tu pojmenovanou sadu. Takže po změně musíte sadu znovu uložit a přespat původní. Pak to bude OK.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv kvě 06, 2010 8:57 pm
Profil

Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm
Příspěvky: 123
Bydliště: Galanta
Příspěvek Re: neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese
Pavel Švanda píše:
Add1)To je tím, že nepoužíváte mapu pohledu v navigátoru. Kresby na výkresu se odkazují na dokumenty v mapě pohledu a jejich nastavení.

Add2)Navíc nesmíte při změně per zapomenout sadu per znovu přeuložit pod původním názvem. Protože když cokoliv změníte, přepíše se sada na "uživatelská", ale kresba se odkazuje na tu pojmenovanou sadu. Takže po změně musíte sadu znovu uložit a přespat původní. Pak to bude OK.


dakujem velmi pekne za rychlu odpoved :)
mozem sa ale spytat na co je vlastne dobra ta mapa pohladu v navigatore? nikdy som ju nepouzivala a neviem celkom na co sluzi...


čtv kvě 06, 2010 9:28 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese
Slouží například k tomu, že když chci zobrazit místo půdorysu patra výkres stropu, který mám kreslený ve stenjném patře a jen je jiná kombinace vrstev, zobrazení značek oken, per, atd, tak si přepnu jedním kliknutím a nemusim přepínat zsamostatně kombinaci vrstev, zobrazení pohledu, atd. V podstatě bez mapy pohledů nelze ArchiCAD efektivně používat.

_________________
AC 17


pát kvě 07, 2010 7:42 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: neaktualizuje hrubky ciar vo vykrese
Přesně tak jak říká martyl. Bez mapy pohledu nelze v Archicadu pracovat efektivně.

Fungování mapy pohledu si může vyzkoušet každý uživatel, který si načte implicitní šablonu. např. šablonu archicadu 13. V mapě pohledu jsou připraveny různé dokumenty, právě na ukázku. (Chápu, že zkušenějším uživatelům tam překáží, ale pro ně je jednodušší vše vymazat, než pro začátečníka vše vytvořit :-)))

Nakreslete si zdi a vložte do ní okno a dveře (můžete pro tento účel využít i oblíbené nastavení). Poté otevřete v mapě pohledu půdorys ve složce studie a pak ve složce stavební povolení. Uvidíte rozdíl, přestože se jedná o stejnou zeď.
Protože narozdíl od mapy projektu, kde mají např. všechny půdorysy, stejné měřítko, sadu per, kombinaci vrstev atp., v mapě pohledu má každý dokument toto nastavení individuálně.
V principu je to velmi jednoduché, ale poměrně špatně se to stručně vysvětluje bez ukázky. Doporučuji se o tomto nejrpve trochu informovat z nápovědy popř. ze skript.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pát kvě 07, 2010 9:24 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz