Právě je stř lis 14, 2018 11:44 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Nefunkcni aktualizace Layoutu 
Autor Zpráva

Registrován: pát bře 26, 2010 4:06 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Nefunkcni aktualizace Layoutu
Ahoj lidi, mam mensi problem s aktualizaci vykresu. Byla jsem zvykla z AC 12, ze se zmeny ve vykresu daji pote v Layoutu aktualizovat. Nyni v AC 13 musim vytvorit uplne novy Layout, jinak ztratim nektere vrstvy. Takze si asi umite predstavit, jak se to casove protahne, kdyz mam tisknout vice variant. Nevim co delam spatne, mam tuseni, ze chyba je nekde v tech vrstvach.
Diky za napady


pát bře 26, 2010 4:55 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 255
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Nefunkcni aktualizace Layoutu
V prvním případě Vás musím odkázet na základní manuál a práce s vrstvami a ukládáním jejich kombinací. Jen ve zratce, pokud vložíte pohled do výkresové složky ukládá se i s kombinací vrstev, kterou máte aktuálně nastavenou. takže pokud kdykoliv vytvoříte novou vrstvu a nepřiřadíte ji do uloženého schématu vrstev, tak se Vám tato nezobrazí ani ve výkresové složce po aktualizaci. Příklad: Mám uloženou kombinaci vrstev "stavební půdorys" vložím pohled do výkresu a vše je v pořádku, pokud dokreslím něco do již založených vrstev, tak se po aktualizaci vše ve složce projeví. Něco jiného ale je pokud zjistím že potřebuji další vrstvu. Založím např. vrstvu VZT, ale pak ji musím zahrnout i dio kombinace vrstev "Stavební půdorys", protože pokud tak neudělám můžu si tam nakreslit třeba slona a ve výkresové složce se nic neobjeví :D
:!: Zásada při práci s archicadem je práce s vrstvami tu je nutné ovládat :!:

_________________
Archicad 21, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


sob dub 03, 2010 10:25 pm
Profil

Registrován: pát bře 26, 2010 4:06 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Nefunkcni aktualizace Layoutu
Dekuji za postrehy, jen asi kombinace vrstev nebude ten problem, ja totiz zadnou kombinaci vrstev nemam, mazu je hned na zacatku, abych si v prubehu mohla vytveret svoje. Mam tedy konkretni priklad: Mam jedine 2 vrstvy(cary, srafura), pomoci manageru pretahnu vykres do layoutu, kde uz mam nastaveny okraje, datumy atd. Tak a pak prijde to co se mi drive nestavalo. K tomu aby se to vubec pretahlo, to po me chce vytvoreni nove vrstvy?????Tohle je ten problem. Tak z nouze vytvorim vrstvu, a pak je jasne, ze se mi nove nakreslene veci v layoutu neprojevi, protoze nejsou v te nove vytvorene vrstve. Mam porad stejny pracovni postup (mela v AC12), ale tohle v AC13 nechapu. :roll:


čtv dub 08, 2010 1:03 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Nefunkcni aktualizace Layoutu
Váš problém spočívá právě i mimo jiné v nepoužívání kombinací vrstev... používáte k práci mapu pohledu v navigátoru? Všimněte si, že když přetáhnete dokument do výkresové složky (čili tak vytvoříte kresbu), vytvoří se dokument i v mapě pohledu. Tento dokument nese svoje individuální nastavení (měřítko, sada par, kombinace vrstev atp.)... Pokud nemáte definovanou žádnou kombinaci vrstev, vytvoří dokument tzv. kombinaci vrstev "vlastní", která už ovšem automaticky nereaguje na pozdější změny ve vrstvách.

Ideální je vytvořit si konkrétní (pojmenované) kombinace vrstev a ty použít pro daný dokument v mapě pohledu. Pak bude vše v pořádku.

To že chce Archicad vytvořit vrstvu při vkládání kresby na výkres je proto, že kresba je nástroj jako každý jiný a jako každý nástroj má předpřipravenou vrstvu. V tomto případě se jedná o vrstvu "Kresba a obrázek"... Do této vrstvy se automaticky vloží při vytvoření, ale pakliže tuto vrstvu smažete, tak se ptá, kam se má vlastně vložit.

Určitě se podívejte do nápovědy či manuálu na práci s vrstvami. Přestože jde o poměrně jednoduchou záležitost, špatně se tento princip vysvětluje bez ukázky...

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pát dub 09, 2010 9:18 am
Profil

Registrován: pát bře 26, 2010 4:06 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Nefunkcni aktualizace Layoutu
Tak ja si s tim teda jeste pohraju. Ackoli uz jsem se s tim zaobirala dost dlouho, dam si jeste jednu sanci. Pak se snad nove vytvorena vrstva bude zase hezky aktualizovat. Jinak diky! V. :wink:


pát dub 09, 2010 5:16 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz