Právě je sob čer 23, 2018 6:15 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Zmena meritka vykresu 
Autor Zpráva

Registrován: ned zář 17, 2006 3:37 pm
Příspěvky: 30
Příspěvek Zmena meritka vykresu
Chtel bych se zeptat, jak idealne resite zmenu meritka v projektu, tak aby se soucasne s carami a objekty menilo i pismo. Dam priklad - vykres detailu jsem nakreslil v meritku 1:10 a ted bych vykres rad dodelal v meritku 1:5 a pri zmene zustanou popisky 2x mensi. Vim, ze kdyz mam vykres kresleny v nejakem meritku, tak si ho muzu finalne vytisknout zase v jakemko-li meritku, ale jde mi jen o zmenu meritka primo na vykrese. Diky!

_________________
Pracuji v ArchiCADu 8.1.


pon říj 19, 2009 7:59 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
u textu se da nastavit - nezavisle na meritku, u popisek a kot nevim, jeste se da celkem carovat ve vykresovem prostredi s meritkem kresby - to se bude vse "zmensovat a zvetsovat" stejne. pri zmene meritka ale stejne vzdycky jeste dost upravuju....

jestli jsem vas dobre pochopil, vas priklad bych resil prave meritkem kresby- pokud mate nastavene pismo normalne, texty ktere mate v prostredi kde kreslite napr 2 mm - po zmene v tisku budou 4 mm.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


úte říj 20, 2009 8:59 am
Profil

Registrován: ned zář 17, 2006 3:37 pm
Příspěvky: 30
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
ondrej novacek píše:
u textu se da nastavit - nezavisle na meritku, u popisek a kot nevim, jeste se da celkem carovat ve vykresovem prostredi s meritkem kresby - to se bude vse "zmensovat a zvetsovat" stejne. pri zmene meritka ale stejne vzdycky jeste dost upravuju....

jestli jsem vas dobre pochopil, vas priklad bych resil prave meritkem kresby- pokud mate nastavene pismo normalne, texty ktere mate v prostredi kde kreslite napr 2 mm - po zmene v tisku budou 4 mm.



Prosim vas, kde najdu to nastaveni textu - nezavisle na meritku? A tim meritkem kresby myslite to, co funguje jenom v plotmakeru?

_________________
Pracuji v ArchiCADu 8.1.


úte říj 20, 2009 1:22 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
omlouvam se, nenapsal jsem ze jde o A10.
v nastaveni textu zalozka formatovani textoveho bloku / vztah k meritku...

ad kresby: plotmaker moc neznam, ale princip bude obdobny jako vykresove prostredi v AC.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


úte říj 20, 2009 1:27 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
Uvádějte v dotazu verzi AC, ve které pracujete. Můžete si to dát do podpisu, abyste na to nezapomínal!!!
Pokud děláte ve verzi starší AC10 může pro Vás být většina odpovědí zavádějících.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte říj 20, 2009 1:39 pm
Profil

Registrován: ned zář 17, 2006 3:37 pm
Příspěvky: 30
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
ondrej novacek píše:
omlouvam se, nenapsal jsem ze jde o A10.
v nastaveni textu zalozka formatovani textoveho bloku / vztah k meritku...

ad kresby: plotmaker moc neznam, ale princip bude obdobny jako vykresove prostredi v AC.


Takze nastavit textu bud fixni velikost nebo dle meritka jde jen u A10 a vys? A ta kresba se mysli presne co?

_________________
Pracuji v ArchiCADu 8.1.


úte říj 20, 2009 1:39 pm
Profil

Registrován: ned zář 17, 2006 3:37 pm
Příspěvky: 30
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
Tak jsem si zkusil otevrit projekt v AC11, nastavit v pismu dle meritka a hle uplna parada, pismo se krasne meni :) Ja snad budu muset prejit na ty vyssi verze, pac 8.1 uz nestaci. Jen jeste jeden dotaz ohledne kreseb. Mam v kresbe ulozeny projekt detailu 1:10 a hned vedle chci dvojnasobne zvetsit dalsi detail detailu na 1:5. To se mi podarilo, jen se v detailu detailu zvetsilo i pismo na dvojnasobek ikdyz mam nastaveno pismo dle meritka. Jde tohle osetrit nejak jinak nez-li ulozenim projekt 2x, ale jednou s meritkem 1:5 a 1:10 a to pak dat k sobe?

_________________
Pracuji v ArchiCADu 8.1.


stř říj 21, 2009 8:08 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Zmena meritka vykresu
Vytvořte si nový "detail" (výkresový prostor), a detail 1:5 udělejte v něm. Oba detaily potom vložte na jeden výkres.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř říj 21, 2009 8:51 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz