Právě je sob čer 23, 2018 6:14 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Můj první tisk 
Autor Zpráva

Registrován: sob zář 19, 2009 4:05 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Můj první tisk
Zdravím,
potřebuji vytisknout můj návrh domu v ArchiCADu 12. Tisknu poprvé. Tiskárnu mám HP LASERJET P1006. A pokaždé když nastavím A4 na šířku/výšku, měřítko 1:100, tak mi to vytiskne na horní levý okraj jenom roh budovy. Prosím o pomoc.
Děkuji


sob zář 19, 2009 4:09 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Můj první tisk
Dobrý den

Pro přesnou lokalizaci vašeho problému budeme potřebovat více informací. Přepokládám, že tisknete přímo z modelového prostoru. Zde musíte často definovat tištěnou plochu pomocí ohraničení. Tato volba musí být pak zaškrtnuta v nastavení tisku. (Měla by být nastavena automaticky, při použití ohraničení, ale ve vašem případě je to nutné ověřit).
Zkoušel jste pro ověření tisk do PDF? Musíme zjistit, zdali je problém v archicadu nebo v ovladači tiskárny.

Jak jste na tom s výkresovou složkou? Používáte ji? Pokud ne, doporučuji se s ní seznámit společně s jejími výhodami, které urychlují práci při tisku projektu.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon zář 21, 2009 9:33 am
Profil

Registrován: sob zář 19, 2009 4:05 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Můj první tisk
Dobrý večer,
tisknu z návrhového zobrazení (2D). Akorát mám rozměry domu 12 100 x 9900. A potřebuji ho vytisknout v měřítku 1:100. Akorát se mi na ten papír nevejde :( Vždycky mi to rozdělí na 2 papíry. A ty ostatní jmenované způsoby neznám, mohl bych poprosit o přibližení?
Děkuji.


pon zář 21, 2009 8:44 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Můj první tisk
Když se vám to nevejde na papír tak zvolte větší formát a je po problému. Pokud chcete ignorovat měřítko a chcete, aby se vám to na papír vešlo, stačí zvolit možnost přizpůsobit do plochy v nastavení tisku. Popsat výkresovou složku není na jednu větu, ovšem v Archicadu existuje nápověda pod klávesou F1. Zvolte heslo "výkresová složka" a vše se o ní dozvíte. Zde to nemá smysl reprodukovat.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon zář 21, 2009 8:52 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz