Právě je sob čer 23, 2018 6:11 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autotext-počet A4 
Autor Zpráva

Registrován: pon pro 26, 2005 4:18 pm
Příspěvky: 112
Bydliště: HK
Příspěvek Autotext-počet A4
Zdravím, nevím jak docílit toho, aby se mi v rozpisce (tvořené pomocí autotextu) ukazoval i formát výkresu, resp. počet A4 v závislosti na velikosti vákresového schema. Jde to? Díky

_________________
-------------
iMac 20" (Intel Core 2 Duo, 2,4 GHz)
(SDRAM 4 GB, ATI RADEON HD 2600 Pro)
ArchiCAD 12, Artlantis Studio 2, Mac OSX 10.5...


čtv zář 10, 2009 7:17 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Autotext-počet A4
pocet a4 samotny autotext nemuze spocitat toto by se muselo resit prez GDL treba vkladat GDLrameček a diky tomu by sam byl schpen si spocitat pocet A4 nakreslit skladaci znacky atd. (to jde to uz sem delal)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv zář 10, 2009 10:19 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Autotext-počet A4
Zbytečné, vzhledem k tomu, že si musite nastavit schema pro každou velikost papíru, můžete tento údaj prostě na konkrétním papíru "natvrdo" napsat. Navíc je tento údaj v dnešní domě "tisku" téměř zbytečný. Počet A4 se udával kvůli ozalitům. Kdo dnes ještě dělá ozality, když tisk vyjde levněji?

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


čtv zář 10, 2009 11:05 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Autotext-počet A4
Naprosto souhlasím s panem Jirátem. Tento údaj píšu víceméně ze zvyku :-) a to přímo formátem, nikoliv počtem formátů A4. Řešení pomocí GDL prvku mi v tomto případě přijde jako příliš silná zbraň. Napsat tento text natvrdo je mnohem rychlejší vč. nakreslení skládacích značek.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv zář 10, 2009 12:06 pm
Profil

Registrován: pon pro 26, 2005 4:18 pm
Příspěvky: 112
Bydliště: HK
Příspěvek Re: Autotext-počet A4
Ok, to je pravda. Taky to tak dělám, spíš jsem byl zvědavej, jestli něco takovýho existuje, ale není to důležitý. I tak díkes.....

_________________
-------------
iMac 20" (Intel Core 2 Duo, 2,4 GHz)
(SDRAM 4 GB, ATI RADEON HD 2600 Pro)
ArchiCAD 12, Artlantis Studio 2, Mac OSX 10.5...


čtv zář 10, 2009 7:48 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz