Autor |
Zpráva |
forad
Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm Příspěvky: 100 Bydliště: Ježov (HO)
|
Rameček vykresu???
Nevím jak u koho, ale u me je nejvetsi problem tisk vykresů. Jeste se mi nikdy nepodařil vytisknout vykres s rámečkem 5mm okolo formátu papíru. Vždy to musím pracně odstřihat. Neví nekdo jak toho docílit??
|
stř zář 21, 2005 11:17 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: Rameček vykresu???
forad píše: Nevím jak u koho, ale u me je nejvetsi problem tisk vykresů. Jeste se mi nikdy nepodařil vytisknout vykres s rámečkem 5mm okolo formátu papíru. Vždy to musím pracně odstřihat. Neví nekdo jak toho docílit??
Ajejda.
Základní otázka. Pracuješ v plné verzi či studentské ? Základním problémem je, že ve studentské verzi nelze využít PlotMaker (tedy alespoň mám ten pocit). Takže ...
1) Pokud děláš v plné verzi a používáš PlotMaker, není na tom nic složitého než si nadefinovat formáty výkresů a ty se pak jednoduše tisknou.
2) Pokud tiskneš přímo z ArchiCadu (to jsem dělal před lety ve škole), tak si holt vždy nakresli rámeček a ten si vsaď přímo do výkresu a to se pak vyplotruje .... trošku složitější pak může třeba být, pokud tiskneš na A3 tiskárnu (zkrátka to není plotr - role papíru), tam se musí definovat okraje tiskárny a je s tím trošku práce.
Kdyžtak napiš v čem děláš a z čeho a čím chceš tisknout.
Jo a kdyžtak pro příště zkus s takovým a podobným problémem napsat do sekce "Archicad otázky a odpovědi". Tohle je sekce s návrhy na vylepšení : )
čtv zář 22, 2005 7:37 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Ja myslím že největší problém je v tom že pokud se použije list papíru tak těch 5mmod okraje vychází na některé straně do mepotisknutelné plochy daného zařízení u role ten problém není .Každá tiskárna či plotr potřebuje nějaké okraje na podávání papíru. Vetšinou aspon 12mm na spodní straně papiru.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv zář 22, 2005 8:45 am |
|
|
Longorsson
Registrován: pon zář 19, 2005 8:49 pm Příspěvky: 18 Bydliště: Zlin
|
...pricemz laserovka ma mensi "nepotisknutelne" okraje, nez inkoustovka (pokud se rozhodujes o zarizeni, ktere je lepsi). Mj. ostrihavat papir (coz ti asi vadi nejvic, ze? ) budes muset vzdycky! At mas A3+ inkoust, A3 laser nebo plotr...
|
čtv zář 22, 2005 12:17 pm |
|
|
lll
|
Re: Rameček vykresu???
CADmaster píše: forad píše: Nevím jak u koho, ale u me je nejvetsi problem tisk vykresů. Jeste se mi nikdy nepodařil vytisknout vykres s rámečkem 5mm okolo formátu papíru. Vždy to musím pracně odstřihat. Neví nekdo jak toho docílit?? Ajejda. Základní otázka. Pracuješ v plné verzi či studentské ? Základním problémem je, že ve studentské verzi nelze využít PlotMaker (tedy alespoň mám ten pocit). Takže ... 1) Pokud děláš v plné verzi a používáš PlotMaker, není na tom nic složitého než si nadefinovat formáty výkresů a ty se pak jednoduše tisknou. 2) Pokud tiskneš přímo z ArchiCadu (to jsem dělal před lety ve škole), tak si holt vždy nakresli rámeček a ten si vsaď přímo do výkresu a to se pak vyplotruje .... trošku složitější pak může třeba být, pokud tiskneš na A3 tiskárnu (zkrátka to není plotr - role papíru), tam se musí definovat okraje tiskárny a je s tím trošku práce. Kdyžtak napiš v čem děláš a z čeho a čím chceš tisknout. Jo a kdyžtak pro příště zkus s takovým a podobným problémem napsat do sekce "Archicad otázky a odpovědi". Tohle je sekce s návrhy na vylepšení : )
Mám studentskou verzi 8.1
Nevím jestli to nejde jednoudušej ,ale když tisknu na A4, tak to hodím na a0 v plotmakeru do středu a dám tsiknout pouze tu jednu stránku, konkrétně 13.
|
pát lis 25, 2005 12:22 am |
|
|
lll
|
Jinak lidi, nevíte jak to udělat, aby jsme mi všechno vytisklo do černé barvy??? Aby vrstvy na to něměly vliv, pokud vím, tak to jde nastavit jenom černěbíle nebo barveně , já bych chtěl pouze do černa, aby tam nebyly různé odstíny.......
|
pát lis 25, 2005 12:24 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Na urovni plotmakeru lze nastavit všechny barvy tisknout cerne
pozor ale na bile plné šrafy budou také cerné
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
úte lis 29, 2005 11:02 am |
|
|
lll
|
A jde to nějak udělat , aby ty šrafy černé nebyly???
LubosC píše: Na urovni plotmakeru lze nastavit všechny barvy tisknout cerne pozor ale na bile plné šrafy budou také cerné
|
úte lis 29, 2005 3:04 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Ano jde, v nastavení "pera a barvy" si nastavíte barvu číslo 91* jako bílou, ostatní jako černé.
* Standartně je v archicadu bíla pod číslem 91, pokud máte defaultně nastaveno jinak, tak dle vašeho nastavení
úte lis 29, 2005 5:00 pm |
|
|