Právě je čtv črc 19, 2018 5:23 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Výplně 
Autor Zpráva

Registrován: pát říj 04, 2013 2:29 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Výplně
Mám problém s výplněmi. Když převádím např. třeba půdorys do výkresů, nějak se mi změní hustota šraf a já nevím jak ji změnit zpět, může mi někdo pomoct.


pát říj 04, 2013 3:02 pm
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: Výplně
Dobrý den,

nejprve: jaký máte Archicad?
a za druhé: "převádíte" do výkresů - nejčastěji bývá problém mezi židlí a klávesnicí, želbohu. Odkud kam vkládáte půdorysy? Skutečně používáte "Vložit na výkres"? Nikdy se nesmíte dopustit toho, že byste půdorys "kopírovat" na výkres. Půdorys je 1:50 a výkres 1:1 (taky už jsem takové experty viděl, jak ti nadávali na AC...).

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


čtv říj 10, 2013 1:59 pm
Profil

Registrován: pát říj 04, 2013 2:29 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Výplně
Dobrý den.
Mám archicad 15 a snažím se např. z pracovních listů něco vložit do výkresů. Ale jak jste jsem psal že nesmím pouze kopírovat tak v tom bude asi ta chyba. Jelikož a Archicadem pracuji je krátkou dobu a to ve škole kde mě nic pořádně nenaučili, tak moc prosím aby jste mi vysvětlil jak tedy správně tvořit výkresy a aby byla správná hustata šraf. Děkuji.


pon říj 14, 2013 2:58 pm
Profil

Registrován: pát říj 04, 2013 2:29 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Výplně
Dobrý den.
Mám archicad 15 a podle vašeho příspěvku bude nejspíš problém u mně. Proto bych prosil o vysvětlení jak tedy správně vkládat např. 1. NP do výkresů. Ve škole kde s tím to programem pracuji mě nejsou schopni nci naučit tak proto vás žádám o správné vysvětlení. Děkuji.


stř lis 13, 2013 4:43 pm
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: Výplně
Dobrý den,
dlouho jsem zde nebyl a tak se omlouvám, že jsem neodpověděl...
Jsem přesvědčen, že jste na celou věc dávno přišel, ale kdyby se vyskytli další, co si neví rady:

Základem je pochopit, jak archicad funguje. MRKNĚTE DO NAVIGÁTORU.
BIM vytváří model budovy - "mapa projektu" (jednotlivá reálná podlaží), z těch si pak vytváříte individuálními nastaveními vrstev a zobrazení jednotlivé výkresy (půdorysy, stropy, krovy, vše lze z jednoho patra) - "mapa zobrazení". A finále jsou jednotivé výkresy ("papíry") - "výkresová složka".

bod 1) jste v "patře", tzn. Mapa projektu. Pravým tlačítkem na podlaží a "uložit aktuální zobrazení" [dále na bod 2] nebo "uložit aktuální zobrazení a vložit na výkres" [pro mě horší varianta, dále na bod 4]
bod 2) zobrazení se všemi nastaveními se Vám uloží do "mapy zobrazení". Zde si můžete jednotlivá nastavení (měřítko, filtry rekonstrukcí, kombinace vrstev, nastavení zobrazení atd) nastavit pro každý výkres (tzn. to s čím pracujete) zvlášť, aniž by byl půdorys nějak dotknut. Zjednodušeně jde o jakési "pamatování kombinací nastavení". Jedná se ale jen o ZOBRAZENÍ, nikoli o objekty (když smažete zeď v mapě zobrazení, nebude ani v mapě projektu, to dá rozum).
bod 3) pravým tlačítkem na zvolený půdorys a "vložit na výkres"
bod 4) aktuální zobrazení se vloží do posledního výkresu do výkresové složky.
bod 5) jste ve výkresové složce, čili vidíte rozměr papíru a na něm půdorys. Jedná se jen o KRESBU, pro editace samozřejmě není aktivní. Zde si můžete libovolně upravovat výřezy, vytvářet svoje rozměry papírů či rolí, vytvářet svoje razítka na výkresy s automaticky vyplňovanými texty, od datumů, přes formáty až po názvy částí projektu či projektantů atd atd atd...

Snad jsem odčinil mou nepřítomnost. :wink:

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


pát bře 28, 2014 11:31 am
Profil

Registrován: pát říj 04, 2013 2:29 pm
Příspěvky: 4
Příspěvek Re: Výplně
Děkuji za vysvětlení, ikdyž přišlo tak trochu pozdě. Kupodivu jsme na něco podobného přišel už sám, ale i tak jste mi moc pomohl. :)


pát bře 28, 2014 11:34 pm
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: Výplně
Zkusím se příště polepšit. :D

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


úte dub 01, 2014 2:14 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz