Dobrý den,
dlouho jsem zde nebyl a tak se omlouvám, že jsem neodpověděl...
Jsem přesvědčen, že jste na celou věc dávno přišel, ale kdyby se vyskytli další, co si neví rady:
Základem je pochopit, jak archicad funguje. MRKNĚTE DO NAVIGÁTORU.
BIM vytváří model budovy - "
mapa projektu" (jednotlivá reálná podlaží), z těch si pak vytváříte individuálními nastaveními vrstev a zobrazení jednotlivé výkresy (půdorysy, stropy, krovy, vše lze z jednoho patra) - "
mapa zobrazení". A finále jsou jednotivé výkresy ("papíry") - "
výkresová složka".
bod 1) jste v "patře", tzn. Mapa projektu. Pravým tlačítkem na podlaží a "uložit aktuální zobrazení" [dále na bod 2] nebo "uložit aktuální zobrazení a vložit na výkres" [pro mě horší varianta, dále na bod 4]
bod 2) zobrazení se všemi nastaveními se Vám uloží do "mapy zobrazení". Zde si můžete jednotlivá nastavení (měřítko, filtry rekonstrukcí, kombinace vrstev, nastavení zobrazení atd) nastavit pro každý výkres (tzn. to s čím pracujete) zvlášť, aniž by byl půdorys nějak dotknut. Zjednodušeně jde o jakési "pamatování kombinací nastavení". Jedná se ale jen o ZOBRAZENÍ, nikoli o objekty (když smažete zeď v mapě zobrazení, nebude ani v mapě projektu, to dá rozum).
bod 3) pravým tlačítkem na zvolený půdorys a "vložit na výkres"
bod 4) aktuální zobrazení se vloží do posledního výkresu do výkresové složky.
bod 5) jste ve výkresové složce, čili vidíte rozměr papíru a na něm půdorys. Jedná se jen o KRESBU, pro editace samozřejmě není aktivní. Zde si můžete libovolně upravovat výřezy, vytvářet svoje rozměry papírů či rolí, vytvářet svoje razítka na výkresy s automaticky vyplňovanými texty, od datumů, přes formáty až po názvy částí projektu či projektantů atd atd atd...
Snad jsem odčinil mou nepřítomnost.