Právě je ned úno 25, 2018 4:05 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Problém s textúrou 
Autor Zpráva

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Problém s textúrou
Haló prosím Vás, vie mi niekto poradiť ? Spravil som tabuľu (zo steny), na ktorú chcem umiestniť obrázok/reklamu...nastavoval som to cez Volby/materiály...trochu som to v nastaveniach roztiahol, aby to presne sadlo na tu "stenu",čiže rozmery by mali sedieť, aj v náhľade textúry to vyzerá OK..no výsledok je taký, ako je možné vidieť na obrázku..čo ma ale zarazilo je, že keď som dal tú dosku kopírovať,tak ju nekopíruje s tou reklamou, tak ako mám pôvodnú kopírovanú dosku, čiže nevytvorí presnú kópiu...ten obrázok reklamy akoby bol niekde v pozadí ako tapeta a tou doskou akoby som ju len odkrýval, čiže na niektorých miestach ten obrázok potom aj presne sadne na tu tabuľu, ale nie na mieste v projekte,kde potrebujem..z obrázku snáď pochopíte,v čom spočíva môj problém...ĎAKUJEM. Pracujem s AC 12 ..


Přílohy:
textura.jpg [24.94 KiB]
471 krát
sob črc 16, 2011 3:47 pm
Profil

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Re: Problém s textúrou
To mi nikto neporadí, ako presne umiestniť tu textúru ? :( ( presne/správne by mala byt umiestnená na tej vyššej tabuly/ stene )..dá sa to nastaviť ?? ..mám AC 12..


úte črc 19, 2011 12:55 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 494
Příspěvek Re: Problém s textúrou
Texturu na hlavních plochách 3D prvků je možné přesněji umístit pomocí nástroje "Nastavit počátek ..." (3D model -> Připojit 3D texturu). AC obecně textury skládá od 0, proto je Vaše textura posunutá.

Pro Váš případ je podle mě vhodnější užití knihovního prvku "obraz" nebo "strom bitmapa". Kde si můžete připojit libovolný obrázek, který máte načtený mezi knihovnami.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte črc 19, 2011 2:18 pm
Profil

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Re: Problém s textúrou
Som veľmi rád, že sa niekto našiel, kto zareagoval .. zatiaľ som skúšal len pomocou nástroja "Nastaviť začiatok" (hoci, ako ste spomínali bolo by pre mňa v tomto prípade lepšie použiť iný nástroj..ale chcem to vedieť aj do budúcna,ak by som mal iný prípad)..a nejde mi to, môžte mi to prosím Vás trošku rozpísať...označil som si tu stenu / tabuľu a ani som nemal aktívny ten nástroj ..potom ani neviem prečo som ho zrazu aktívny mal...no netuším, že teraz, čo ďalej ..
A asi blbá otázka, ale čo to je za nástroj "strom bitmapa" resp. čo to konkrétne je ?


úte črc 19, 2011 2:39 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 494
Příspěvek Re: Problém s textúrou
Nástroj je aktivní pouze, když označíte nějaký prvek. Tedy, napřed označte stěnu (tabuli). Potom ve 3D spusťte nástroj "Nastavit počátek" a klikněte na plochu stěny. Tam, kde kliknete bude počátek (levý spodní roh) textury. Ideální je kliknout na spodní roh stěny.

Obraz a Strom bitmapa jsou knihovní prvky (alespoň ve 14)

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte črc 19, 2011 10:37 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Problém s textúrou
Strom Bitmapa je knihovni prvek ktery namapuje vasi texturu na desku pokud je textura v tiff a maskou pruhlednosti bude tato deska vrhat spravne i stin dle orezaných oblastí diky mapě pruhlednosti. Textura se sama natahne na rozměr desky .
Vlastne to takhle kdysi fungovalo ale jak to je ve 14 tak to nvim zda je to stejne.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


stř črc 20, 2011 9:17 am
Profil

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Re: Problém s textúrou
jirat píše:
Nástroj je aktivní pouze, když označíte nějaký prvek. Tedy, napřed označte stěnu (tabuli). Potom ve 3D spusťte nástroj "Nastavit počátek" a klikněte na plochu stěny. Tam, kde kliknete bude počátek (levý spodní roh) textury. Ideální je kliknout na spodní roh stěny.

Obraz a Strom bitmapa jsou knihovní prvky (alespoň ve 14)



Tak prišiel som na to ešte predtým, ako ste mi to podrobnejšie vysvetlili, ale samozrejme ĎAKUJEM, bez Vás by som to nespravil . Neviem prečo , ale podľa Vás by bolo akože vhodnejšie použiť nástroj "Obraz" ... skúšal som to, ale "efekt" tabule som nespravil..keď som odstránil rám a ostal len obraz/ obrázok, tak jeho hrúbku mi nešlo nastaviť, čiže to vyzeralo len ako papier ..
Nástroj "Obraz" je v knižnici pod Nábytok / Dekorace...kde sa nachádza nástroj "Strom bitmapa"?


pát črc 22, 2011 2:11 pm
Profil

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Re: Problém s textúrou
Chcel by som sa Vás spýtať opäť ohľadom textúry. Do projektu sa dávala tapeta (viď obrázok), lenže jej textúru nebolo možné odnikiaľ stiahnuť..ide mi o to, či existuje nejaký software, ktorý dokáže pekne napájať obrázky resp. textúry dokopy, aby mi nevytváralo vo vizualizácii neželané viditeľné spoje. ĎAKUJEM za každú reakciu.


Přílohy:
tapeta_1.jpg
tapeta_1.jpg [ 89.63 KiB | Zobrazeno 6610 krát ]
pát říj 28, 2011 1:43 pm
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: Problém s textúrou
treba si to poriadne rozdelit metodou pokus omyl ziadny soft to myslim ze nedokaze sam odseba..pri takto sa opakujuco vzore sa to da zvladnut velmi rychlo rucne v nejakom programe...skuste mi poslat texturu na michal.kosecky@gmail.com a ja sa pokusim z toho spravit opakujuci sa vzxor

_________________
lo


pát říj 28, 2011 5:12 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Problém s textúrou
http://www.islandsoft.cz/index.php?art= ... ury-plochy

je to celkem jednoduche

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


ned říj 30, 2011 1:58 pm
Profil

Registrován: ned čer 19, 2011 7:19 pm
Příspěvky: 102
Příspěvek Re: Problém s textúrou
ondrej novacek píše:
http://www.islandsoft.cz/index.php?art=petr-lite-tutorial-3d-grafika-vytvarime-textury-plochy

je to celkem jednoduche


Ďakujem, trochu ma " straší " :) ,že to je demoverzia, ale odskúšam .. som zvedavý, že či sa to podarí, a s akým vizuálnym výsledkom.


stř lis 09, 2011 12:44 pm
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: Problém s textúrou
takto to vyzera po dost raznych upravach. neni to dokonale ale da sa to konecne pouzit
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

_________________
lo


stř lis 09, 2011 6:04 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz