|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 4:20 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Vytváření výplně z obrázku staženého z netu
Autor |
Zpráva |
Marek Herůfek
Registrován: ned pro 23, 2007 6:29 pm Příspěvky: 3 Bydliště: Bořetice u Břeclavi
|
Vytváření výplně z obrázku staženého z netu
Na internetu jsem si našel obrázek provazovaného kamenného zdiva, který v programech typu Spirit jde použít jako bitmapa. Když si najedu do "typy výplní", v tom čtverečku, kde je "vzor", je jen 8x8 polí. Ale můj obrázek je mnohem složitější. Chci mít hezký pohledy, proto potřebuju hezký výplně. Prosím, jak byste mi poradili. dík
|
čtv čer 11, 2009 4:11 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Re: Vytváření výplně z obrázku staženého z netu
Archicad implicitně používá vektorové šrafování. To o čem vy mluvíte je pouze bitmapový vzor výplně, který se v ploše výplně zobrazí při neaktivním vektorovém šrafování (Zobrazení/Možnosti pohledů/Vektorové šrafování). Dále bitmapový vzor slouží jako vzorová ukázka v nabídkách výplní. To ale jen pro informaci.
Abyste ale docílil vaší představy, musíte v typech výplní (Volby,Atributy prvku,Typy výplní) kliknout na tlačítko další a zvolit "Obrázková výplň". Poté načtete obrázek (Pozor, musí být načten v knihovnách archicadu) a nastavíte proporce. Po dokončení bude tato výplň dostupná v kategorii výkresové výplně. Bohužel zatím nejde přiřadit jako povrchová příp. řezová výplň.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
čtv čer 11, 2009 5:05 pm |
|
|
Marek Herůfek
Registrován: ned pro 23, 2007 6:29 pm Příspěvky: 3 Bydliště: Bořetice u Břeclavi
|
Re: Vytváření výplně z obrázku staženého z netu
Wow. dík moc. taky chci tak jednou umět radit
|
čtv čer 11, 2009 5:11 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|