Právě je sob srp 17, 2019 5:47 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Problém s instalací ArchiCad14 
Autor Zpráva

Registrován: ned lis 07, 2010 4:47 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek Problém s instalací ArchiCad14
Dobrý den,
mám problém s instalací Archicadu, na stránkách jsem se zaregistrovala, vyplnila dotazník, bylo mi zasláno sériové číslo, archicad jsem si stáhla do pc a nainstalovala, k němu se jako doplněk nainstaloval ještě QuickTime, ale když chci archicad spustit píše toto:

Problém: QuickTime je zastaralý nebo chybí.

ArchiCAD vyžaduje QuickTime 7.0 nebo novější, kompresor a
dekompresor obrázků a GSQtCom.
Ujistěte se, že jste nainstaloval QuickTime s volbou "Doporučeno"
a nikoli s volbou Minimální.
Odinstalujte QT, a poté jej znovu nainstalujte s doporučenou volbou.
Musíte spustit GSQtcom.exe, aby se zaregistroval.

a to i přes to že se mi QuickTime aktualizoval na verzi 7.6.8.

Chtěla bych Vás požádat o radu,

Děkuju


ned lis 07, 2010 4:50 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
Nemáte náhodou 64bitový operační systém? Pokud ano, zkuste následující kroky:

1) jestli se QuickTime neupdatoval nebo nenainstaloval automaticky z instalacniho DVD,pokuste se jej nainstalovat rucne z instalacniho DVD
2) vymazte slozku Program Files (x86)/Common Files/Graphisoft Shared
3) na instalacnim DVD jdete do slozky SUPPORT a spustte soubor GSQtComInstaller.exe
4) jestli stale ArchiCAD nejde spustit, jdete do slozky SUPPORT na instalacnim DVD a spustte soubor vcredist_x64.exe

Vetsinou pomohou kroky 2 a 3

Pokud nemáte přístup k nějakému instalačnímu DVD, pokusím se výše uvedené soubory umístit někam na web.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon lis 08, 2010 10:26 am
Profil

Registrován: čtv lis 18, 2010 12:23 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
řeším stejný problém, ale např. složku "Graphisoft Shared" vůbec v program files\command files nemám, takže jí nemůžu smazat, a vámi uvedený soubor "GSQtComInstaller.exe" nemůžu nikde sehnat (mám pouze studenský instalační soubor), bylo by možné GSQtComInstaller.exe umístit někam na web?
děkuji


čtv lis 18, 2010 12:35 pm
Profil

Registrován: čtv zář 23, 2010 8:13 pm
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
díky pavle, měl jsem podobný problém

_________________
Servis pc - oprava počítačů, tandemový seskok - zábava pro každého


pon pro 13, 2010 6:36 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
stepan14 píše:
řeším stejný problém, ale např. složku "Graphisoft Shared" vůbec v program files\command files nemám, takže jí nemůžu smazat, a vámi uvedený soubor "GSQtComInstaller.exe" nemůžu nikde sehnat (mám pouze studenský instalační soubor), bylo by možné GSQtComInstaller.exe umístit někam na web?
děkuji



Instalační soubory jsou na http://servis.cegra.cz/index.php?page=support

Jen tuším ,že jsou pro AC13, neměl jsem možnost ověřit kompatibilitu s AC14

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


úte pro 14, 2010 3:58 pm
Profil

Registrován: úte lis 16, 2010 10:27 pm
Příspěvky: 34
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
Mám stejný problém, stejné chybové hlášení, stále se však nedaří mi AC rozběhnout i po zdejší přeinstalaci. V jakém programu mám spustit GSQtCom, aby se zaregistroval?


úte pro 21, 2010 12:31 am
Profil

Registrován: úte lis 06, 2012 12:15 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
Mně se podařilo úspěšně nainstalovat, ale v menu a na všech panelech mám rozhozenou češtinu, nevíte někdo co s tím?

_________________
Poslouchám: Buty - Práce není, není práce...
Slevové kupóny a kódy


úte lis 06, 2012 12:17 pm
Profil

Registrován: čtv led 28, 2010 9:40 am
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Problém s instalací ArchiCad14
Podobný problém - pomohlo vytvoření nového profilu, tedy uživatelského účtu ve WIN 7, ve kterém jsem CAD pustil ....


pát črc 19, 2013 1:56 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz