Právě je sob lis 17, 2018 12:42 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
archicad a win7 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: archicad a win7
Musim pak třeba po koupení finálních win 7 tuto verzi smazat nebo ji lze povýšit? Nerad bych vše instaloval znovu.

_________________
AC 17


pon čer 22, 2009 3:38 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: archicad a win7
Následuje citace z těchto stránek: http://www.microsoft.com/cze/windows/rc/default.mspx

"Poznámka: Verze RC není určena pro produkční prostředí. Z tohoto důvodu je doporučeno používat tuto verzi pouze pro zkušební účely a ne jako plnohodnotnou náhradu systému Windows. Přechod z verze RC na finální verzi systému Windows 7 bude vyžadovat čistou instalaci systému. Verze RC začne od poloviny února 2010 informovat uživatele o ukončení její platnosti a od 1. března se systém začne každé 2 hodiny vypínat."

Ovšem otázka je, jestli se bude jednat čistě o instalci samotného systému, nebo bude třeba instalace s formátováním disku...
Ještě jsem neprohledával fóra uživatelů Win7, tak nevím...

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


pon čer 22, 2009 3:48 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad a win7
tak to je super prave ja jsem myslel že první se musí nainstalovat novejsí system a pak teprve nainstalovat starší
a jak kolik tak zabírá instalace ?
a jde zdilet programy co mam nainstalovane ve viste ve win 7 ?


pon čer 22, 2009 4:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: archicad a win7
Instalační placka má necelých 2,7 GB. Na disku zabírají necelých 9 GB, ale už v nich jedu týden a leccos už mám instalnutý... Odhaduju, že po čistý instalaci to bylo o 2 GB míň.
Některé dříve instalované aplikace jdou spustit i po nainstalování Win7, ale některé jsem musel naistaloat znovu. U AC12 jsem ani nezkoušel, zda by šel spustit již instalovaný sopušťák - rovnou jsem jej instaloval znovu, včetně ovladače WIBU-KEY.
AC12 pracujce líp než před tím a to je hlavní co mě zajímalo. Ale není problém s kompatibilitou starších software - lze nastavit .exe soubor aplikace pro spouštění v režimech kompatibilnosti pro snad všehcny typy Win včetně různých SP. (V pohodě pařím Enemy Territory :wink: )

Právě je dobré instalovat Win7 až jako druhý OS, například mám v počítači WinXP a na jiný diskový oddíl instaluju Win7 (můj případ). Obráceně je to totiž poměrně velký problém - pokud má vůbec řešení. Ale pochybuji, že by si nekdo instaloval Win7 a až poté chtěl instalovat WinXP (nebo Vista).

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


pon čer 22, 2009 4:44 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: archicad a win7
Ještě bych měl dotaz..jsou tam obvladače pro starší plotry HP - HP 450 C nebo nějaký z řady DesigenJet 200, 300, 400, 600 a 700? Pod Visty ovladače nejsou, nějak jsem zprovoznil ovladače starší ale bylo to trochu krkolomný a ani nevim proč to najednou začlo chodit.

_________________
AC 17


pon čer 22, 2009 5:08 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: archicad a win7
HP 450 jsem mezi ovladači našel, ale ty ostatní jak píšeš ne. Respektive jsem nenašel žádnej DesignJet...

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


pon čer 22, 2009 5:16 pm
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: archicad a win7
Kokesh píše:
Právě je dobré instalovat Win7 až jako druhý OS, například mám v počítači WinXP a na jiný diskový oddíl instaluju Win7 (můj případ). Obráceně je to totiž poměrně velký problém - pokud má vůbec řešení. Ale pochybuji, že by si nekdo instaloval Win7 a až poté chtěl instalovat WinXP (nebo Vista).

pre tento pripad sluzi vo WIN7 tzv virtualXP..je to virtualny system ktory sa da spustit pod WIN7 a pracovat v nom pokial sa bojite nekompatibility s WIN7...virtualXP sa da volne stiahnut zo stranky microsoftu..problem moze nastat vtedy pokial vas CPU nepodporuje virtualizaciu, bez tejto podpory nespustite virtualXP..podporu virtualizacie si pozrite radsej na stranke intelu(neviem ako to je s AMD)

_________________
lo


pon čer 22, 2009 5:58 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad a win7
a v cem jse to vypalovaly abych to nemusel vicekrat vypalovat stahne se mi iso a pres jaky program to vypalite ??
nebo se to vypaluje jen klasika jako datovy disk a cele iso hodim na dvd


edit: a jaky program pouzivate na zalohovani vasi prace ? a zalohujete si praci kazdy den?


pon čer 22, 2009 7:45 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: archicad a win7
macabe píše:
a v cem jse to vypalovaly abych to nemusel vicekrat vypalovat stahne se mi iso a pres jaky program to vypalite ??
nebo se to vypaluje jen klasika jako datovy disk a cele iso hodim na dvd


edit: a jaky program pouzivate na zalohovani vasi prace ? a zalohujete si praci kazdy den?


Normálně jsem to vypálil jako datvý disk a chová se to jako instalačka.
Práci si zálohuji tak jednou za měsíc. Vždy jedno DVD kam si vypálím vše potřebné :wink:

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


pon čer 22, 2009 8:29 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad a win7
pro pripadne zajemce je tu navod musi se to vypalit jako obraz iso a ne jako datovy disk

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=1864&t=1075982


sob čer 27, 2009 12:42 am
Profil

Registrován: pon dub 19, 2010 10:54 am
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: archicad a win7
mě vše funguje dobře

_________________
Hledáte : škoda octavia, autobazar, vw golf, škoda - Vše naleznete na portálu www.aaauto.cz


pon kvě 17, 2010 9:04 pm
Profil

Registrován: čtv bře 08, 2007 6:06 pm
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: archicad a win7
Ahoj, chci se jen zeptat jestli se vám někomu podařilo nainstalovat ArchiCad 10 na windows 7. Trochu s tím teď bojuju. Když spustím průvodce instalací tak navolim co potřebuju (všude ale chybí klasická zatržítka) a když dám instalovat tak se nic neděje. Ale vůbec nic. Má cenu se vůbec snažit?


pát kvě 28, 2010 1:20 pm
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: archicad a win7
neviem ci to bude k niecomu, ale mohol by si skusit zmenit kompatibilitu. Kliknes pravym tlacitkom na danu aplikaciu a prejdes do zalozky KOMPATIBILITA a zmenis ju na operacny system Xp. Druha moznost je nainstalovat WindowsXPmode. Tato druha moznost bude fungovat urcite, s tou prvom som si nie moc isty.

_________________
lo


pát kvě 28, 2010 2:22 pm
Profil

Registrován: čtv bře 08, 2007 6:06 pm
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: archicad a win7
tak xp mode funguje akorát mám problém s tím, že mi windows 7 nenajdou ovladače na wibu key a tím pádem se neobjeví ani v xp modu a archicad jde spustit pouze v demo režimu...nejsem it odborník, nevíte jak tam ty ovladače dostat?


pon kvě 31, 2010 12:08 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 56
Bydliště: Stříbro
Příspěvek Re: archicad a win7
Nevím - zkoušel jste nainstalovat ovladače WIBUkey pod XP módem?

_________________
AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM


pon kvě 31, 2010 1:03 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz