Právě je pát zář 21, 2018 8:22 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Přečíslování zon AC14 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Přečíslování zon AC14
Nedávno mě Martyl inspiroval na doplněk pro přečíslování zon.
Možná se to také může někomu hodit.

Pokud smažete v hotovém plánu mistnost pak je třeba ručně posunout (přepsat) ostatní tak aby tam nebyla díra a naopak pokud místnost přibude je potřeba si díru vytvořit.

Takže jsem vymyslel pro formát čísla mistnosti 001 .. 102.. 333 prostě 3 mistne čislo, nástroj na přečislování.
Na jiný formát to nebude fungova nebo to bude dělat neco jineho než by jste chtěly.

Jak to funguje pokud přepíšu číslo mistnost např 005 na ++005 a pustim doplněk pak se všechny mistnosti s vyšším čislem včetně 005 přečísluji o +1
"tedy zony ++005, 006, 007, 010 na zony 006, 007, 008, 011"
Pokud napíšete --005 pak se přečísluji o -1
"tedy zony --005, 006, 007, 010 na tzony 004, 005, 006, 009"

Pokud potřebujete více posunů uděláte to víckrát
Pracuje jen s viditelnými zónamy na aktualním podlaží.

pokud číslo místnosti nepozná jako číslo pak ho ignoruje (ale do hloubky to není ošetřeno)
Nastroj je tak jak je a každý ho může použít jen na svou odpovědnost. Omezení přečíslování 512 zon v jednom kroku (ty co se přepisujou)
Je to pro archicad 14 PC 32bit verze

http://cline.sweb.cz/Api/AC14_precislovani_zon.zip

Update 28.6.2011

Pokud se v čisle vyskytuje tečka "." je vše před tečkou bráno jako text a vše za tečkou jako číslo snad to bude fungovat tak testujte

http://cline.sweb.cz/Api/AC14_precislovani_zon02.zip

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


Naposledy upravil LubosC dne úte čer 28, 2011 2:12 pm, celkově upraveno 1

čtv čer 23, 2011 11:57 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Jednoduchý, funkční, užitečný:) Díky:)

_________________
AC 17


pát čer 24, 2011 7:50 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Hezké Luboši,
je to fakt super :-)

Ještě tak, kdyby se Vám to podařilo upravit i na formát čísla místnosti ve tvaru "N.01" (N libovolné číslo nebo písmeno), tak by to bylo dokonalé.

Upravíte to na podzim i na verzi 15? :oops:

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pon čer 27, 2011 10:54 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
co se týče 15 se uvidi až vydaji developer kit zda na to budu mit odpovidajici nastroje (vyvojový software) pak je to otazka kompilace mozna par zmen . Mel jsem to vyvinute pro 7,0 a na 14 to chtelo opravit asi 6 radku (prejmenovane funkce a funkce s vice parametry)
Co se týče formátu tak by to slo ale problem je ze by kazdy chtel jiny a pak mit to univerzalni je slozite a dela to vic chyb . Ale natvrdo by to urcite napsat slo (proste by to prvni dva znaky nebralo jako cislo a odfiltrovalo,pripadne znak a tecku aby to bylo presnejsi ) ale už došla motivace :))

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon čer 27, 2011 11:25 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Tomu rozumím.
Kdyby se Vám přeci jenom chtělo, tak jsem to s formátem myslel tak,že tečka bude oddělovač (a nemusí to být jen tečka). Před oddělovačem libovolný řetězec (i více znaků), za oddělovačem číslování.
Je fak, že už to dost komplikuji. Stávající varianta stačí. Jen se tomu musí člověk přizpůsobit.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pon čer 27, 2011 11:13 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Já jsem si číslování upravil aspoň dle normy, tak aspoň v nečem jí budu dodržovat :) Teď mě napadá ještě vyzkoušet, zda to funguje pro číslování podzemních podlaží typu 1S01 2S01 a pod.

_________________
AC 17


úte čer 28, 2011 7:25 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
urcite nefunguje protoze vysledny format je vzdy 003 ale vlastne ty tri nuly sou jen kdyz je cislo mensí u vetších 1520 by to vlastně melo fungovat.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte čer 28, 2011 8:41 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Nojo, koukám do kresličské normy (a dalších) a opravdu se místnosti číslují bez tečky mezi číslem podlaží a číslem místnosti :shock:. Já stále jedu podle staré normy, kde to bylo s tečkou. Už 12 let je to jinak :oops:.
Ne, že bych byl tak starý, ale používám kresličskou normu ještě ze střední.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte čer 28, 2011 12:47 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Nakonec mi to nedalo a na tu tečku jsem provedl update
ted by měl pokud se vyskytne tečka brat jako číslo jen za teckou vse ostatni jen kopíruje

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte čer 28, 2011 2:13 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Funguje to hezky, dík Luboši.
Jenom drobnost, za tečkou by stačila dvoumístná čísla (např. 1.01), vetšinou místností víc jak 99 nebývá :oops:

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte čer 28, 2011 5:51 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
myslis tedy ze logika pokud neni tečka tak 3mista pokud je tečka 2 místa ??
Ještě nekdo nejakej nazor ?

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


stř čer 29, 2011 8:08 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Asi by stačila za tečkou dvě místa jen. Ale aby pro tři čísla bez tečky vše zůstalo jak to je. Zkoušel jsem značení podzemních podlaží...lze použít značení podobné normě, ale s tečkou...S1.05 atd.

_________________
AC 17


stř čer 29, 2011 9:34 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
Jak píšeš Luboši.
Podle staré normy to bylo "čísloPodlaží . dvoumístnéČísloMístnosti" (1.01),
podle nové normy je to stejné jen bez tečky, tedy "čísloPodlažíDvoumístnéČísloMístnosti" (101).

S podzemním podlaží je to trochu ošemetné, protože by to správně mělo být 1S01, ale to je asi fuk.
Leda, že bys v algoritmu povolil jako oddělovač i velké písmeno "S".
Potom by to bylo 100% dokonalé.

Ale i tak díky a "klobouk dolů".

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř čer 29, 2011 10:57 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 167
Příspěvek Přečíslování zon AC15
omluvte mou troufalost, nebylo by API pro přečíslování pro novou verzi AC?

_________________
ArchiCAD_21, ThinkPad T530, Win10(64)


stř led 18, 2012 10:51 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Přečíslování zon AC14
nemam zatim 15 ku tak sem ani nezkousel kompilovat api takze nebude a nevim zda by to slo :)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv led 19, 2012 1:24 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz