Právě je ned čer 17, 2018 11:42 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Upgrade sestavy 
Autor Zpráva

Registrován: čtv zář 04, 2014 10:27 am
Příspěvky: 2
Příspěvek Upgrade sestavy
Zdravím,

mám dotaz ohledně upgradu PC pro Archicad + Artlantis.

Stávající sestava:

- i5-2500K + SCYTHE NINJA 3
- GTX 460 1 GB
- 16 GB DDR3 1 600 MHz
- deska GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3
- zdroj FORTRON AURUM GOLD 500W

Předpoklad pro upgrade do 15 000 Kč.

Díky za všechny rady.

Lukáš


čtv zář 04, 2014 11:43 am
Profil

Registrován: stř srp 30, 2006 11:25 am
Příspěvky: 29
Příspěvek Re: Upgrade sestavy
Upgrade, který nějak znatelně zvýší výkon bude stát více. Například Intel Core i7-5820K + MSI X99S SLI PLUS + 16GB DDR4 tě vyjde na cca 20.000,- Kč včetně DPH.
Ale podle mě se to příliš nevyplatí, výkonu máš dost. Na rendering samozřejmě je potřeba víc a víc, ale to již musíš zvážit, zda se investice do více jader, případně do víceprocesorové stanice vrátí.
Maximálně vyměnit GTX 460 za tišší GTX 750 Ti s mnohem menší spotřebou - ale to je spíše kosmetická úprava..

_________________
Sony Vaio VPCEB1S1E
>>Windows 7, ArchiCAD 18<<


úte zář 23, 2014 12:01 pm
Profil

Registrován: čtv zář 04, 2014 10:27 am
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Upgrade sestavy
No já původně uvažoval nejspíš o i7-4790K + nějakou desku + lepší grafiku (předpokládám, že při nastavování renderu, texturování a spol (preview) a otáčení 3D modelu v artlantisu i archicadu to jede přes GPU)... Doufám teda, že to vše netahá CPU...


úte zář 23, 2014 1:12 pm
Profil

Registrován: stř srp 30, 2006 11:25 am
Příspěvky: 29
Příspěvek Re: Upgrade sestavy
GPU je zapojeno v OpenGL okně ArchiCADu. Při preview renderu v Artlantisu pracuje CPU. Na samotném renderu, který trvá nejdéle - CPU. Zmíněným upgradem si polepšíš, ale ne nijak výrazně. Musíš sám zvážit, zda ti to za ty peníze stojí.
Doporučuji k přečtení:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/28156-narust-vykonu-cpu-za-posledni-roky-intel-vs-amd?start=10
Přeji štěstí při výběru.

_________________
Sony Vaio VPCEB1S1E
>>Windows 7, ArchiCAD 18<<


stř zář 24, 2014 12:26 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz