Právě je úte říj 16, 2018 8:23 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D 
Autor Zpráva

Registrován: sob črc 30, 2011 11:13 am
Příspěvky: 7
Příspěvek Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D
Dobrý den, mám takový menší problém.
Když použiji ORBIT ve 3D a otočím nějakým objektem, a následně pustím otáčení, tak aby objekt se nehýbal, a zároveň mám stále zaplý Orbit, tak mi zčerná celá obrazovka. Je tam vidět pouze černo. Poté když zmáčku ESC abych vypl orbit, se obrazovka spravý, takže problém mám pouze v tom Orbitu.
Jelikož jsem zvyklí pracovat ve 3D okně výhradně pouze Orbitem, tak je mi to celkem dost nepříjemné a nepohodlné, a to tak, že mě to již vytáčí. Proto se obracím na vás, zda nevíte jak to spravit :-) Za každou radu budu strašně moc rád :-)

Jinak používám ArchiCAD 11. Co se týče grafiky a všech dalších parametrů počítače, tak ani v tom by neměl být problém, protože ještě před měsíce jsem používal starý Notebook - windows XP, malá grafická karta, celkem dost slabý počítač, ale ArchiCAD mi tam šel v pořádku. Nyní mám notebook novější - Windows 7, grafická karta lepší než na tom starém, žádny parametr není horší.

Dále s tímto stejným problémem se potkal již můj kamarád, který má Windows Wista, ale cca po měsíci používání archiCADu a přehrabání celého jeho nastavení mu tento problém zmizel, jenže do teď neví, jak toho docílil.

Nevíte někdo jak do vyřešit? Děkuji všem za pomoc.


sob črc 30, 2011 11:27 am
Profil

Registrován: čtv črc 21, 2011 10:34 am
Příspěvky: 14
Příspěvek Re: Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D
Taky mi to obcas dela, pokazde stim trosku pohnu a ono se to opravi.


čtv srp 04, 2011 8:12 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D
temer na 100% za to mohou ovladače grafické karty a jejich compatibilita s ruznymi programi nekdy je treba hledat i mezi starsimi ovladaci ktere nejlepe sednou :)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát srp 05, 2011 12:13 pm
Profil

Registrován: sob črc 30, 2011 11:13 am
Příspěvky: 7
Příspěvek Re: Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D
nejdrive k te prvni odpovedi : Jo, taky s tím vždycky pohnu, ono se to spraví, ale jakmile přestanu s tím hejbat, je to opět černé.

Ale nyní už je všechno v pořádku. Tento problém mi trval týden. Včera jsem ArchiCAD zapl, a obrazovka se mi nečernala. Dneska také naprosto bez problému. Ale co byla jeho pricina fakt do ted netusim :-D Zkousel jsem to opavovat, ale nic nezabíralo, a tak jsem to vzdal, a po pár dnech se to spravilo samo. Takže fakt netuším čím to bylo, ale už je to v pořádku.

Takže všem co mají tento problém bych doporučil asi jenom čekal až se vám to taky spraví :-D
PS:Děkuji za rady :-)


pát srp 05, 2011 1:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Zčernání Obrazovky při použití Orbitu ve 3D
Velký problém opravdu dělají ovladače grafického adaptéru ve spolupráci s hotfixem, protože když jsem reinstaloval ovladače grafiky na nejnovější, tak mi začaly blbnout textury. Takže opravdu nejdříve zkusit aktualizovat hotfix a pokud potíže přetrvávají, tak mít pro jistotu zálohované starší ovladače grafiky.


pon zář 05, 2011 5:57 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz