Právě je stř pro 12, 2018 6:16 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
pomalý Archicad ve 2D 
Autor Zpráva

Registrován: pon srp 27, 2018 9:31 am
Příspěvky: 2
Příspěvek pomalý Archicad ve 2D
Dobrý den,

nedávno jsem si zakoupil nový stolní počítač (viz specifikace níže). Zvažuji koupi licence Archicad, a tak jsem si stáhl na vyzkoušení trialovou verzi Archicadu 21. Při vytváření modelu jednoduchého rodinného domku vše fungovalo rychle až do okamžiku, kdy jsem vytvořil sendvič v podobě zateplení mezi a pod krokvemi, který jsem následně pomocí nástroje operace s tělesy ořízl kolem věnce a pozednice. Od tohoto kroku je práce s modelem ve 2D (konkrétně v řezu) strašně pomalá - jakékoli přiblížení/oddálení způsobuje velmi pomalé přepočítávání modelu. Přitom ve 3D zobrazení modelu a v půdorysu vše funguje rychle. Ve 2D řezu modelem problém zmizí až když vypnu v nastavení hladin viditelnost daného sendviče. Nevíte ,prosím, čím to může být způsobeno? Myslím, že výkonem počítače nebo grafické karty to snad být nemůže, zvlášť při takto primitivním modelu. Ovladače grafické karty by měly být aktuální. V nastavení pracovního prostředí Archicadu mám zapnutou hardwarovou akceleraci ve 2D a nastavenou naplno, vyhlazování ve 2D mám vypnuté. Kde ještě může být problém? Předem děkuji za všechny odpovědi.

procesor: Intel Core i7 8700 Coffee Lake,
RAM: 16GB DDR4,
grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5,
disk: SSD 256GB
OS: Windows 10 Home edition


pon srp 27, 2018 11:54 am
Profil

Registrován: pon črc 10, 2017 4:01 pm
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: pomalý Archicad ve 2D
Dobrý den,
Váš problém bych hledal tedy právě v daných operací s tělesy. Je možné, že jste například omylem označil více prvků buď jako cílový nebo operační než jste chtěl. Například jste označil i terén, zařizovací předmět, atd. Druhá možnost je, že jste operoval s prvky, které se nemusejí vůbec protínat. Například pozednice na levé straně se zateplením na pravé straně.
Dané operace lze dohledat a smazat přes označení prvku ve 3D, kde se ukáže značka ( čtyři propojené čtverce ). Po kliknutí na danou značku se zobrazí tabulka, kde první řádek symbolizuje všechny operace, které prvek má. Na konci řádku lze křížkem dané operace smazat. Buď jednotlivě, nebo pomocí daného prvního řádku, který smaže všechny operace na daném prvku.

Tudíž bych vyzkoušel dané operace smazat a provést je znovu. Případně je vhodné některé operace dělat postupně a ne hromadně a ořezávat jen to co spolu souvisí.


S pozdravem,
Václav Štěrba


Přílohy:
Operace s tělesy.JPG
Operace s tělesy.JPG [ 63.29 KiB | Zobrazeno 787 krát ]
stř srp 29, 2018 3:10 pm
Profil

Registrován: pon srp 27, 2018 9:31 am
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: pomalý Archicad ve 2D
ověřoval jsem to, a v tom problém není. Zkoušel jsem to celé vytvořit znovu ještě více zjednodušené (viz přiložené obrázky). Jakmile provedu rozdíl mezi sendvičem a pozednicí, rapidně se práce ve 2D řezu zpomalí. Operace s tělesy se přitom skutečně účastní jen tyto dva prvky. Jisté menší zpomalení jsem také zaregistroval již při vytvoření samotného sendviče. Přijde mi, že u takto jednoduchého modelu tohle přece nemůže nastávat. Jak by potom vypadala práce s reálným větším projektem? Opravdu si nevím rady. Ještě jsem se dočetl, že nějaké problémy může způsobovat aplikace Nvidia GeForce Experience, ale je mi divné že by pak byl problém jen u 2D řezu a ne i ve 3D zobrazení modelu.

Děkuji za jakékoliv rady, s pozdravem Mirek Dragoun


Přílohy:
3.png
3.png [ 241.6 KiB | Zobrazeno 733 krát ]
2.png
2.png [ 208.21 KiB | Zobrazeno 733 krát ]
čtv srp 30, 2018 8:20 pm
Profil

Registrován: pon črc 10, 2017 4:01 pm
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: pomalý Archicad ve 2D
Dobrý den,
bohužel při zkoušení nasimulování tohoto problému, mi 2D i 3D dokument běží plynule. Proto bohužel nyní nedokážu více zjistit.
Napadá mě ještě, zdali není v sendviči vrstva hydroizolace. Tato vrstva by při operaci s tělesy mohla vytvořit tento problém. Jestli daná vrstva v sendviči je, odzkoušejte ji smazat.

Dále můžete ozkoušet verzi AC 22. Která bude během příštího měsíce dostupná v ČR. Nyní lze stáhnout na stránkách Graphisoftu prozatím INT verze.

S pozdravem,
Václav Štěrba


pon zář 17, 2018 10:41 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz