Právě je stř zář 26, 2018 6:36 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP 
Autor Zpráva

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP
Zdravím,
investor na veřejné zakázce mě poptává ohledně možnosti transformace modelu (vytvořeného v AC18) do softwaru Solidworks, prý "potřebuje" jako výstup činnosti formát *.STEP...
Je to tako nějako možné? Setkal se s tím někdo a převáděl jste to někdo nějak?
Díky za odpovědi!

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


pon bře 09, 2015 1:35 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 503
Příspěvek Re: Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP
Mělo by to jít prostřednictvím formátu IFC.

Tedy z AC model vyexportovat jako IFC a do Solidworksu naimportovat, viz http://help.solidworks.com/2013/czech/S ... _Files.htm

Osobně jsem to nezkoušel.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pát bře 20, 2015 11:43 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP
Ahoj,

v poslední době jsem něco podobného řešil celkem intenzivně. Máme subdodavatele projektu, který pracuje v Inventoru a jak jsem ke svému překvapení zjistil, stavaři a strojaři si zrovna moc netykají, tedy výměna dat skrz IFC v tomto případě nešla. V tomto případě, SW (solidworks) máte teda štěstí, že to lze : ) Jinak, dle mých pokusů se ještě našla polonativní komunikační cesta skrz formát STL, ovšem varuju, že to dost zatěžuje archicad (na výstupu jsem to nezkoušel).

Pro naše potřeby prostorové koordinace jsme se zatím aklimatizovali skrz dávný doplněk 3DS in a importuji nakonec tento formát, který je kompatibilní skrz stavaře i strojaře. Problém je, že si musím při importu také adaptovat rozměry - ovšem pro hrubou prostorovou koordinaci BIM modelu jsem prozatím lepší řešení nenašel.

_________________


AC 5 ...... 19


úte dub 28, 2015 9:31 am
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP
Zdravím,
na opačné straně, v Solidworksu, nebrali můj IFC formát a trvali na dodání stepu a tak jsem to řešil krkolomným převodem IFC na step, přes nějaký pochybný převodník, co se ovládal v příkazovém řádku. Prostě porod. :lol:
Ale potom otevřeli model celkem v pořádku, akorát byl postavený na boku.

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


úte dub 28, 2015 3:19 pm
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Import z AC18 do Solidworks? Formát *.STEP
zdravím , tiež mám problém s exportom do STEP , môžte bližšie popísať ten prevod ?

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


pát kvě 12, 2017 9:24 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz