Právě je ned črc 22, 2018 8:39 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
ARCHICAD do AUTOCADU 
Autor Zpráva

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek ARCHICAD do AUTOCADU
Ahoj potřeboval bych poradit jak nejlepe nastavit tisk v arch aby to bylo co nejlepe kompatibilni a nejsnaze upravovatelne v autocadu....
mam s tim hlavně problem kdyz posilam projekt na profese....
díky
v autocadu se mi vzdy vytvori jeden velky blok ale jak to udelat aby s tim slo dale pracovat....?


úte čer 21, 2011 5:54 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: ARCHICAD do AUTOCADU
Export do DWG je obecně velmi ošemetný a téměř nikdy není bezproblémový. Nicméně ideální je začít s převodníkem "Pro další úpravy" Pokud si chcete s převodníkem hrát v nastavení, doporučuji z něj vytvořit kopii. Pokud exportujete dwg z pracovního pole archcicadu např. půdorys (nikoli z výkresové složky), nemůžete toho moc zkazit.

Obávám se, že blok se vytvořil z toho důvodu, že jste exportoval soubor z výkresové složky při nastavení překladače Uložit do: na "modelový prostor".

Nejlepší by bylo hodit sem pár screenshotů z nastavení předkladače + stručný popis odkud dwg ukládáte. Pak bych spíš dokázal říci, co konkrétně je špatně.

Několik postřehů pro práci v AC, pokud chcete exportovat do DWG.
Používejte písmo Arial bez deformace textu.
Pokud používáte symbolové čáry tak ideálně čáry z Autocadu nebo Archicadovské převést pomocí šablony na Autocadovské.
Pro šrafy vytvořit v nastavení převodníku vlastní vrstvu.
Ukládat do nejvyšší možné verze Autocadu. Např. Má li specialista Autocad 2009 ukládejte do této verze, nikoli univerzálně např. do 2005.
.........

Nastavení převodníků je často velmi individuální a závislé na způsobu práce obou stran. Ideální převod, je li vůbec možný, je možné zajistit pouze stanovením pravidel pro práci archicadisty a autocadisty, což samozřejmě přináší celou řadu kompromisů.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


stř čer 22, 2011 1:14 pm
Profil

Registrován: sob čer 30, 2007 1:27 pm
Příspěvky: 29
Příspěvek Re: ARCHICAD do AUTOCADU
Ulozit model do dwg - aby sa neukladal ako blok sa da cez nastavenie dwg prekladaca: volby ukladani - ulozeni pudorysu - rozbit prvky vlastnych profilu archicadu.
Standardne ukladam dwg pre profesie vo formate autocadu vo verzii 2000-2002.


pát čer 24, 2011 1:16 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: ARCHICAD do AUTOCADU
Také ukládám do dwg naprosto bez propblémů..koty jsou koty, šrafy šrafy...naopak se mi líbí, jakým způsobem archicad do autocadu umí ukládat. Nehledě na to, že i pokud je blok, tak není problém si jej pak v autocadu rozložit.

_________________
AC 17


pát čer 24, 2011 2:48 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: ARCHICAD do AUTOCADU
no nejak jsem si to nastavil a nejak to funguje ale neni to dobre... treba hdroizolaci mi to obcas rozhazi nebo viceradkove texty to trochu rozhazuje a posunuje


ned črc 03, 2011 8:25 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz