Právě je pon pro 17, 2018 4:23 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Uložení do .XML 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Uložení do .XML
Zdravím, neví někdo, zda jde nějak uložit projekt s koncovkou .XML?? Potřebuji vytvořit detail v čarách a výplních a pak to dát do programu na tepelný ztráty, ale nevím, zda to jde v Archicadu uložit do .XML.V normálních možnostech uložení to není..nemáte s tím někdo zkušenost??


stř čer 15, 2011 10:24 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Uložení do .XML
No když to tam není tak to asi nepujde ono i XML ma sve pravidla vuči cílovému programu.
Ja bych se podival zda ten program nepodporuje IFC.
Ted me vlastne docházi že nechces kreslit modela ale cary a srafy a to uz sem mimo myslim že je někde neco špatně :)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv čer 16, 2011 10:25 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Jde mi o to, že mám program na výpočty tepelných prostupů atd. a abych v něm nemusel složitě modelovat nějaký detail, tak má funkci, že do něj jde přidat soubor .xml z CAD programů. Tak to tam je napsaný. Takže potřebuju ten detail nakreslit v cadu v čarách a uložit to jako .xml. Proto se ptám, jestli to jde.

A příště prosím bez ty ironie, já se slušně zeptal, tak bych chtěl i slušnou odpověď bez toho, aby ze mě někdo dělal s prominutím blba. Archicad je normálně na 3D modely, to vím, ale když v danou chvíli potřebuju udělat něco jen v čarách, tak to přeci není nic špatnýho. Díky


čtv čer 16, 2011 12:30 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Uložení do .XML
omlouvám se příště se omezím na odpověd "nejde" :)

ale co je to XML z CAD programů ??
XML je podobný formát stejně jako HTML .
XML z CAD zní stejne jako HTML z Webu.

Ale abych to neokecaval s Archicadem zadne Xml ktere by fungovalo neuložíte.
Já bych si v manualu zjistil jaké to jsou ty programy které umí to jejich XML a případně to skusil v nekterém z nich.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv čer 16, 2011 3:46 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Asi to bude nejlepší. Díky


čtv čer 16, 2011 7:28 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Uložení do .XML
A formát DWG by na to nestačil? Když jsem kdysi dělal posouzení tepelných mostů v Aree od Svoboda software http://www.kcad.cz/cz/staveb_fyzika.html , tak to tuším umělo načítat geometrii z DWG.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pát čer 17, 2011 10:27 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Přesně do toho programu to potřebuji :-) tak to zkusím


pát čer 17, 2011 10:52 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Tak jsem tam import DWG nenašel...chce to buď .SKP (což je koncovka přímo Arei) a nebo .XML....Pak tam jde importovat JPEG a GIF, ale ty nejsou moc přesný. Tak mi asi jiná možnost nezbývá :-) Ale díky za odpovědi


pát čer 17, 2011 11:10 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Archicad umí uložit JPG, tak si myslím, že za zkoušku by to určitě stálo.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


ned čer 19, 2011 2:31 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Jojo já vím,že to jde uložit do jpeg, ale zkoušel jsem to a má to docela nízkou přesnost vyhledávání obrysů. I když se nastaví vysoká korekce. Takže se to musí stejně opravovat a pak se to blbě spojuje. Ale na složitější detaily jsem rád alespoň za tuto funkci :D


ned čer 19, 2011 7:32 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Při ukládání do jpg se chová ac trošku zvláštně. Velikost a kvalita obrázku se odvíjí od aktuálního přiblížení na monitoru. Vykopírujte si detail, do samostatného dokumentu, např. do pracovního listu (to proto, aby se zbytečně neexportovalo nic kolem). Potom zazoomujte do velkého detailu. Vůbec nevadí, že se vám detail nevejde do zobrazení monitoru. Potom jej uložte jako jpg. a uvidíte, že kvalita bude lepší. Max rozlišení je 4000px na vodorovné hraně.
Podívejte se na rozměry vašeho vygenerovaného obrázku. Pokud je vodorovný rozměr méně jak 4000px, je stále ještě kam zoomovat.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon čer 20, 2011 11:10 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Uložení do .XML
Aha, tak to jsem nevěděl. Tak to zkusím. Díky za nápad :-)


pon čer 20, 2011 3:03 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz