Právě je stř říj 17, 2018 3:40 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11 
Autor Zpráva

Registrován: sob dub 02, 2011 6:26 pm
Příspěvky: 6
Příspěvek ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Dobry den, potreboval bych poradit jak mam v ArchiCadu 13 ulozit soubor, tak aby ho otevrel nekdo s verzi 11?


sob dub 02, 2011 6:28 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Archicad umí bohužel uložit vždy jen o verzi níže. Musíte proto soubor uložit nejprve do Archicadu 12 a z něj pak teprve do Archicadu 11 :-(

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon dub 04, 2011 9:16 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 504
Příspěvek Re: ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Tady je vhodné ještě připomenout, že při převodu do starších verzí musíte počítat s tím, že spousta věcí nemusí fungovat.
Např. zavěšená stěna nebo pracovní list, které byli až od verze 12 (jestli se nemýlím).

Stejně tak bude problém s knihovními prvky, protože prvky vytvořené v novější verzi nejdou otevřít ve verzi starší.

Upřímně, převádět zpět není podle mě moc dobrý nápad.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pon dub 04, 2011 9:38 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Dobrá poznámka.

Pro upřesnění: Pracovní list je již od verze 11. Zavěšená stěna od verze 12.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


úte dub 05, 2011 11:29 am
Profil

Registrován: sob dub 02, 2011 6:26 pm
Příspěvky: 6
Příspěvek Re: ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Děkuji za radu. Tento způsob m také napadl, ale doufal jsem, že to pude i jednodušeji. Kdybych nemusel, převádět to nebudu.


ned dub 10, 2011 2:55 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: ArchiCad 13 ulozit pro ArchiCad 11
Pokud je potřeba spolupracovat s lidmi co používají nižší verze, je lepší nepředplácet si supportpack a zůstat na verzi jakou mají všichni spolupracovníci. Graphisoft asi nepotřebuje už prodávat více licencí, když zvolil takovouto politiku.

_________________
AC 17


ned dub 10, 2011 10:22 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz