Právě je pon srp 20, 2018 1:31 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010 
Autor Zpráva

Registrován: stř lis 19, 2008 12:01 am
Příspěvky: 56
Příspěvek Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Zdravím,
potřeboval bych poradit s převodem z archicadu 13 do archicadu SE 2010.. NEchápu proč, ale nefunguje to!
dík za radu
ALo


čtv bře 17, 2011 10:34 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
A fungovat nebude... převod jde pouze jednosměrně z ACSE do AC plné verze...

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv bře 17, 2011 11:01 am
Profil

Registrován: stř lis 19, 2008 12:01 am
Příspěvky: 56
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Palec dolů pro archicad! Z oficiální placené Start Edition 2010 verze by to mělo jít!


čtv bře 17, 2011 11:17 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Tato politika se me taky nelibi :(, palec přidávám k vašemu.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


čtv bře 17, 2011 7:06 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Nesmysl...pracovali jste vůbec někdy s AC SE? Kromě toho, že stojí víc než o polovinu méně než plná verze, jde především o technickou stránku věci. AC SE sice vychází z plné verze, ale jsou z něj odstraněny velmi významné funkce a nástroje, které běžně v AC používáte, viz.: http://cegra.cz/176-3-produkty-software ... -ac14.aspx
Je to podobné jako s ukládáním do starších verzí. Funkce nebo nástroje, které nižší verze neobsahuje se ze souboru ztratí (např. pracovní list, zavěšená stěna atp...). Tady je to stejné. Pokud by bylo možné uložit soubor z full verze do SE, tak by tam nebyly, zavěšené stěny, šikmé a profilované stěny, x refy a mnoho dalšího...

Navíc si nejsem jist, že jste zcela pochopili o co tu jde. Převod není možný pouze z plné verze do SE. Z verze AC SE do AC Full to samozřejmě možné je... pro to také Start Edition. Kupte, vyzkoušejte a jestli chcete, přejděte do plné verze s více funkcemi. Politika je správná. Všechny projekty vypracované v SE můžete otevřít ver Full verzi a dále s nimi pracovat.

Převod mezi verzemi SE např 2010 a 2011 je pochopitelně také možný.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


čtv bře 17, 2011 10:47 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Politika je to velice špatná, pokud tedy chápu dobře problém. Pokud já mám archicad plnou verzi a nějaký specialista by si vystačil s verzí start, je pro mě tedy nepoužitelný. Tudíž mu raději musím doporučit autocad a kreslit ve 2d, než aby si kupoval archicad start. ArchiCAD Start předpokládám, si nikdo nekupuje na vyzkoušení, ale protože nechce platit funkce, které nepoužije a rád by využil možnosti ArchiCADu.

_________________
AC 17


pon bře 21, 2011 4:21 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Nejde to protože se jim to hodí do krámu.
Šlo to od verze 5.0 do 8.0 a tam nebyly nové funkce (a muselo se pracovat s knihovnama starší verze)?? Byly prostě to uložilo bez těch nových funkcí .
Monopol si muze diktovat podmínky jaké chce.
vždyt i ukládání 1 verzi zpet když je každý rok nová je na hlavu :((
Jen nutěj lidi upgradovat platit a platit za compatibilitu LOL.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte bře 22, 2011 4:21 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
lubos: to jsem mel na mysli.....

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


úte bře 22, 2011 4:25 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
martyl píše:
Politika je to velice špatná, pokud tedy chápu dobře problém. Pokud já mám archicad plnou verzi a nějaký specialista by si vystačil s verzí start, je pro mě tedy nepoužitelný. Tudíž mu raději musím doporučit autocad a kreslit ve 2d, než aby si kupoval archicad start. ArchiCAD Start předpokládám, si nikdo nekupuje na vyzkoušení, ale protože nechce platit funkce, které nepoužije a rád by využil možnosti ArchiCADu.


Vaše úvaha je mylná. Lidé si kupují Start Edition právě na vyzkoušení. Jsou to lidé, kteří s AC nikdy nepracovali, kteří s ním začínají a nemají ani šanci využít jeho plného potenciálu. To je také smysl AC SE. Kdykoliv potom mohou přejít na plnou verzi s doplatkem rozdílu ceny. Cena je také klíčová. Vždyť AC SE stojí víc jak o polovinu méně. Za tu cenu tam přece musí být nějaké omezení.

Dříve vycházel AC SE ze starší verze, tzn. že např. AC SE 2006 = AC 8.1 Potom to Graphisoft změnil, že vychází vždy z aktuální verze s omezenými funkcemi. K čemu by byl oboustranný převod, kdyby se specialistovi v ACSE vymazala polovina stěn, protože byly vytvořeny zdí vlastního profilu?

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


ned bře 27, 2011 11:04 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm
Příspěvky: 272
Bydliště: Šumperk
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
No nemyslím si, že někdo kupuje SE na "vyzkoušení" :shock: . To snad ne...Od toho má demo, ne? Podle mě, SE kupují malé firmy či jednotlivci se smířením "že jim to bude stačit" protože do toho nechtějí víc investovat.

_________________
ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6
iMac, OS X 10.6.2
2 Ghz Intel
1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb


ned bře 27, 2011 11:13 am
Profil

Registrován: sob čer 30, 2007 1:27 pm
Příspěvky: 29
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Pán Švanda , tu kompatibilitu si viem celkom dobre predstavit exportovanim tychto stien a ostatných 3d prvkov , ktore v "SE" verzii nie su do gdl - kniznicneho objektu...
Takto to naozaj vyzera na velmi zlu firemnu politiku.


ned bře 27, 2011 4:56 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
kdo kdy viděl a zkusil možnost stavebního modulu v Sims tak ví co se da naprogramovat za 1000kc a jak by mohla vypadat cena kdyby to nebyl monopol.

http://www.youtube.com/watch?v=isPZgtkkiug&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DjhNEhZo5I8&feature=related

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon bře 28, 2011 9:39 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
A je to tu. Opět jedna z těch nikamnevedoucích debat, při které se známé "firmy" akorát vyvztekají na Graphisoft. Řekl jsem vám jaké jsou možnosti plus proč to tak může být. Víc už se tím nemá smysl zabývat, protože nikdo z nás obchodní pravidla neurčuje.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon bře 28, 2011 11:05 am
Profil

Registrován: sob čer 30, 2007 1:27 pm
Příspěvky: 29
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
Pán Švanda , vyprosujem si od Vás aby ste nás nazyvali "známymi firmami" - k vašim zákaznikom by ste sa mali spravať slušnejšie - nakoľko sa môže stať veľmi ľahko, že o chviľu nebudete mať žiadných.
Neviem prečo reaguje podpora Graphisoftu podraždene ak sa vytkne nejaká chyba - nedostatok buď v archicade alebo artlantise - očakával by som odpoveď že sa pokúsite naše dotazy pripomienky poslať niekomu kompetentnému ak ním nie ste vy a že sa s tým bude niekto zapodievať . Predpokladam že je ochota posúvať možnosti- vylepšovať vyššie spomenute programy a to asi nejde bez spätnej väzby od použivateľov....


pon bře 28, 2011 12:54 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Převod z ARCH 13 do ARCH SE 2010
LubosC píše:
kdo kdy viděl a zkusil možnost stavebního modulu v Sims tak ví co se da naprogramovat za 1000kc a jak by mohla vypadat cena kdyby to nebyl monopol.

http://www.youtube.com/watch?v=isPZgtkkiug&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DjhNEhZo5I8&feature=related


LoooooL ; ))))) Je pravda že stavět baráčky v Simsech umí líp moje přítelkyně než já, takže něco málo na tom bude ; ))

_________________


AC 5 ...... 19


úte bře 29, 2011 1:00 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz