Právě je čtv říj 18, 2018 5:18 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 08, 2006 3:15 am
Příspěvky: 7
Bydliště: Ostrava-Brno
Příspěvek export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
Dobrý den,
mám problém s výše zmíněným exportem. Jsem student, takže mám oba programy ve studentské verzi.
Skoro pokaždé, když dám uložit soubor do *.atl, tak mi archicad napíše, že výstupní soubor nelze zapsat. Případně předtím ještě ukáže něco ve smyslu fáze 9 z 5 435256 minut do konce.

Prosím poraďte, co s tím. Konec semestru je tady a rendrovat není kde. :(

Další věcí je nastavení rozlišení rendru v Artlantisu. Rendr je podle všeho vždy jen v 72 pixelech. Když kvalitu změním v nastavení, nemá to žádný vliv. Nikdy jsem s tím neměl problém a teď mi to dělá jak u v2, tak u v3.

Předem děkuji za odpovědi


ned kvě 09, 2010 1:45 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
add a) Jak máte složitou scénu? Obsahuje scéna nějakou vegetaci? Máte nejnovější hotfix archicadu (3259)? Byly tam nějaké změny i pro export do ATL.

add b) Artlantis umožní nastavit i vyšší rozlišení než 72dpi, jen to ale neukáže a tím tak mate uživatele. Pokud si v nastavení renderu nastavím rozměr obrázku v cm a rozlišení na 150dpi tak se mi v tabulce přepočítá velikost obrázku v pixelech. Když pak nastavení renderu otevřu znovu, zůstane stejná hodnota rozměru v cm i pixely, jen to zpropadené dpi skočí zpět na 72. Když tam ale napíšete znovu 150, tak už se nic nezmění, to jednoduše proto, že už to změněné je.

V tomto případě je tedy důležité co celkové rozměry obrázku v pixelech a ne co ukazuje rozlišení v dpi.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


ned kvě 09, 2010 3:37 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 08, 2006 3:15 am
Příspěvky: 7
Bydliště: Ostrava-Brno
Příspěvek Re: export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
a) scénu už mám opravdu docela složitou. Tento semestr děláme divadlo, ale zeleň tam nenám žádnou, speciální nastavení pro Artlantis, dokonce ani světla tam nemám. (v arch12 jsem myslím dělal složitějsí scény) Navíc u kámošky, která nemá ani z poloviny tak výkonný pc to jde, ale u mě nic. Já hotfixy nainstalované mám, ona pokud vím ne.

Minulý týden jsem potřeboval uložit do atl. místnost galerie v níž je jen jedna 3D křivka a taky to nešlo. Jenom v jednu chvíli se to z ničeho nic uložilo, ale znova to už nechtělo.

b) děkuji za vysvětlení. Snad je to tedy v pořádku. I když se mi zdají některé výstupy méně kvalitní. Ale třeba to tehdy bylo texturou. Jsem chudý student a tak mám jen pár lepších textur od spolužáků.


ned kvě 09, 2010 11:34 pm
Profil

Registrován: čtv dub 12, 2007 9:47 pm
Příspěvky: 23
Příspěvek Re: export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
podařilo se to nějak vyřešit ?
mám obdobný problém v AC 12 , build 2325 (win XP )
scénu mám prodejnu 7x10m vše modelováno pomocí zdí a desek + cca 10 knihovních prvků
děkuji za odpověď


pát dub 05, 2013 4:52 pm
Profil

Registrován: pon pro 03, 2012 5:53 pm
Příspěvky: 59
Příspěvek Re: export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
Nemáte v názvu souboru a kdekoliv v cestě uložení někde použitou diakritiku? Artlantis občas vykazuje chyby v ukládání právě, když je kdekoliv v názvech použita diakritika...


úte dub 09, 2013 9:21 am
Profil

Registrován: čtv dub 12, 2007 9:47 pm
Příspěvky: 23
Příspěvek Re: export Z ArchicadU 13 do Artlantis 3
Michal Hájek píše:
Nemáte v názvu souboru a kdekoliv v cestě uložení někde použitou diakritiku? Artlantis občas vykazuje chyby v ukládání právě, když je kdekoliv v názvech použita diakritika...


děkuji za pomoc. Problém byl v té diakritice
přeji pěkný den


stř dub 10, 2013 8:31 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz