Právě je sob kvě 26, 2018 3:55 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Skica půdorysu 
Autor Zpráva

Registrován: úte srp 03, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Skica půdorysu
Ahoj všichni,

Nevěděl by někdo, jak by šla udělat skica půdorysu, tak jak ji známe např. ze stavebních časopisů?
Když jsem to zkoušel ve 3D přes skicu horním pohledem, tak se mi nezobrazí např. otevírání dveří..
Nějaké nápady? nebo se to musí dělat přes nějaký jiný grafický editor?


stř kvě 04, 2011 8:27 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Jestli je problém jen v otvírání dveří, možná by stálo za to ty obloučky vymodelovat.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pát kvě 06, 2011 12:43 pm
Profil

Registrován: úte srp 03, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Ono jenom o ty obloučky nejde, nejhorší asi je, že se nezobrazují okna, skříně, nebo třeba postel(myslím tu deku:)). Jedině vydařeně vypadá sedačka. Nevím, zda se to dá nastavit..
Udělal jsem jakýsi náhled. Nahoře je půdorys, který chci formou skici níže. Podaří se?:)
http://img802.imageshack.us/img802/6509 ... 072239.png
Obrázek


sob kvě 07, 2011 11:09 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Nekdy se tu již mluvilo o možnosti jak přez DWG dostat výkres do pudorysu ve 3d a pokud je neco ve 3d jde z toho udelat vizualizační skica tot muj napad a teorie :))

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon kvě 09, 2011 8:48 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 497
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Dobře Luboši, na to jsem si nevzpomněl.
Ozkoušeno, postup funguje. Má jen jedinou nevýhodu, všechny čáry ve 3D se přemění na plnou (což je pochopitelné, protože to pro vykreslení čar použije příkaz LIN_, tedy 3D čáru, která může být pouze plná). Ale jinak dobrý.

Postup je jednoduchý:
půdorys uložit jako dwg, potom soubor -> knihovny a objekty -> otevřít knihovní prvek ..., vyhledat (procházet) příslušné dwg, nakonec stačí knihovní prvek uložit

po vložení do půdorysu, zobrazit shora ve 3D (pochopitelně pouze tento vložený prvek) a vyrendrovat.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pon kvě 09, 2011 9:22 am
Profil

Registrován: úte srp 03, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 13
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Podle návodu odzkoušeno - funguje:)
Jenom doplním, že když jsem zobrazil prvek ve 3D(nijak jsem ho neupravoval, jenom uložil do knihoven) a zobrazil horním pohledem, tak skica nefunguje musí se do osy Z napsat 1 místo 0. Nevím proč:) ale to je kosmetika.

-Nechá se nějak nastavit "dokreslení rohů" - viz šipka??
-Jak na plné výplně ve zdech? zkoušel nastavit jak pohled modelu, tak nastavit řezovou výplň na výplň pozadí - bez výsledku
-To samé doplnění textu kót a zón. Stačilo by jenom zobrazit texty kót.Šlo by to udělat nějak? Teď jsem si načetl externí kresbu, patřičně zmenšil a zobrazil pouze vrstvy zon a kot..

Jsem hrozně náročnej, ale ručně kreslit neumím :P

Obrázek


pon kvě 09, 2011 10:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 497
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Dotahování rohů vyřešíte změnou nastavení renderování skici.
S texty je to složitější, zkuste se inspirovat mým starším popisem z podobného tématu:
viewtopic.php?f=8&t=2339&p=7176&hilit=dwg#p7176

Na výplně bych použil postprodukci v jiném programu, např. ve Photoshopu nebo Gimpu.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pon kvě 09, 2011 10:24 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm
Příspěvky: 100
Bydliště: Ježov (HO)
Příspěvek Re: Skica půdorysu
Cigraph má Api doplnek ArchiSketchy, který udela podobný efekt, odpada zbytečný a zdlouhavý proces. Jedním kliknutím máme skicu z pudorysu a výplne jsou zachovány.
V celkem dojmu to nevypada zle.

viz zde:
http://www.cigraph.it/cigraph/pagetrans ... =7&lang=en

_________________
i486 DX
4MB RAM
HDD: 40MB
Archicad 11


čtv kvě 12, 2011 9:30 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz