|
|
|
|
Právě je čtv lis 21, 2024 6:29 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|
Render z nadhledu bez prosvítání slunce
Autor |
Zpráva |
user_friendly
|
Render z nadhledu bez prosvítání slunce
Zdravím, nevím, jak bych to měl zkráceně nazvat, ale popíšu to, co potřebuji a stále se mi to nedaří. Potřebuji udělat 3D nadhled - provedl jsem si vodorovný 3D řez (nebo v nastavení 3D odfiltrované vyšší patra) a nastavil kameru na svislý směr. Když potom renderuji, slunce mi svítí do půdorysu "skrz onen odřízlý/odfiltrovaný prostor objektu" . Stěny kreslí stíny svojí horní hranou apod... Potřeboval bych vymyslet způsob, abych mohl renderovat z nadhledu a slunce mi osvětlovalo půdorys pouze skrze okna - né přes horní hrany zdí... Zkoušel jsem přes to celé hodit desku a vymyslet na ní nějaký materiál, který by byl 100% průhledný pro render a 100% neprůsvitný pro slunce. Ale tudy asi cesta nepovede... Nějaké tipy, rady, nápady??
Děkuji mockrát!
_________________ AC15
|
úte říj 19, 2010 2:06 pm |
|
|
jirat
|
Re: Render z nadhledu bez prosvítání slunce
Zkuste slunce úplně vypnout a použít z knihovny lampu v podobě okna pro LightWors.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte říj 19, 2010 6:03 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|