Právě je pon čer 18, 2018 2:01 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Jak umístit 3D model do fotografie ? 
Autor Zpráva

Registrován: pon dub 26, 2010 5:41 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Jak umístit 3D model do fotografie ?
Dobrý den, potřebuji poradit. Učím se pracovat v programu Archicad 12 a nedaří se mi vložit mnou vytvořený dům v tomto programu do reálného prostředí , které pořídím jako fotografii. Má představa výsledku je asi tato: udělám foto dané lokality v určité vzdálenosti a úhlu a do této fotografie vložím vytvořený dům v programu Archicad ve stejném úhlu. Je toto vůbec možné v tomto programu ? Často vidím projekty reálné fotografie ve které je vložen objekt vytvořen v Archicadu . Prosím poraďte mi jak na to. Už se tímto problémem trápím docela dlouhou dobu. Děkuji za odpověď R. :cry:


pon kvě 03, 2010 4:45 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Jak umístit 3D model do fotografie ?
Samozřejmě že je to možné. Zkoušel jste se řídit radami, které jsou již zde na Archifóru? V první řadě potřebujete vědět odkud je focený snímek, na který vizualizaci chcete umístit. Tyto hodnoty pak vepíšete do nastavení perspektivy.
Menu/Zobrazení/Režim 3D pohledu/Nastavení 3D zobrazení. (Pozor, abyste nebyl ve 3D okně v obecné axonometrii, ale v perspektivě). Nejprve si můžete do náhledového okna zhruba umístit cíl a kameru pomocí altu+kliknutím LTM pro cíl a shiftu+LTM pro kameru. Přesné hodnoty pak doladíte v tabulce napravo.
Obrázek

Pokud se vám stane, že vizualizací překryjete nějaký prvek ve scéně (auto, plot atp.) a neumíte pracovat s maskou ve photoshopu (nebo nechcete platit photoshop), můžete pro tento účel využít Archicad. Vložte si vyrendrovaný obrázek a původní obrázek na výkres formou externích kreseb. Vyrendrovaný obrázek překryjte původním obrázkem (Velikosti musí být pochopitelně stejné) a původní obrázek můžete pomocí nástrojů plovoucí paletky ořezat. Není to nejdokonalejší, ale pro začátek to stačí...

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


pon kvě 03, 2010 5:54 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz