Právě je čtv pro 13, 2018 10:11 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
obrázky 
Autor Zpráva

Registrován: pon úno 23, 2009 11:41 pm
Příspěvky: 6
Příspěvek obrázky
Ahoj mam na Vás dotaz
Kdyz vyrendruju obrázek v artlantisu nasledne ho vlozim zpet do archicadu, kde delam prezentaci projektu s pudorysy...
Jenomze po exportu do pdf ma jedna A3 treba 20 mb, pritom velikost obrazku po vyrendrovani je 1mb (v rozliseni problem neni). Kdyby mi nekdo pomohl byl bych moc rad diky kuba:)


sob úno 27, 2010 4:07 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: obrázky
Pro export do PDF nepoužívejte překladač Archicadu, který Archciadu používá v případě uložit jako PDF nebo publikace. Ne, že by byl nějak špatný, ale bohužel dělá velké soubory. Ideální je použít jiný překladač PDF (např. Adobe PDF, nebo nějaký freewarový). Podívejte se po internetu. Tyto překladače pak najdete přes soubor/tisk v tiskových zařízeních....

Když říkáte, že není problém v rozlišení, jaké rozlišení máte nastavené? Doporučuji max. 300dpi. Já používám 150dpi a stačí to.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


sob úno 27, 2010 5:33 pm
Profil

Registrován: pon úno 23, 2009 11:41 pm
Příspěvky: 6
Příspěvek Re: obrázky
Ja pouzivam prave tech 250 dpi

Kdyz vykresluji do jpg kvalita nedosahuje ani jedne desetiny kvality do pdf... Vim, ze na jinych pocitacich lze vykreslovat do pdf v normalni velikosti.


sob úno 27, 2010 7:08 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 168
Příspěvek Re: obrázky
Pavel Švanda píše:
Pro export do PDF nepoužívejte překladač Archicadu, který Archciadu používá v případě uložit jako PDF nebo publikace. Ne, že by byl nějak špatný, ale bohužel dělá velké soubory.


Zrovna jsem řešil problém s těmi obrovskými soubory pdf z archicadu.( cca 20krát větší než z PDFcreator)

Tak proč se s překladačem pro archicad něco neudělá? Převod do pdf byl reklamním tahákem 12, nebo 13 ted uz nevím, ale dost se upozorňovalo ze strany distributora nato, že už lze použít příkaz uložit jako...apod. lákadla

Špatně se jiným uživatelům vysvětluje nepoužívej archicad převáděj přes to či ono....

Taky už bych uvítal, aby se do pdf souboru exportovaným archicadem dalo také poznámkovat....

_________________
ArchiCAD_21, ThinkPad T530, Win10(64)


stř říj 13, 2010 11:26 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz