Právě je ned čer 24, 2018 9:00 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
archicad 11 a maxwell render 
Autor Zpráva

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek archicad 11 a maxwell render
cau chtel bych se zeptat kdyz chcete udelat render v maxwell v jakem souboru to ukladate z archicadu ?
edit: a jak je to s tim pluginem co se da nainstalovat do arch jako nove renderovaci jadro ja jsem si ho nainstaloval ale kdyz dam rendrovat v arch pomoci jadra maxwel tak se nic nevyrenderuje nevite kde by mohl byti problem ?


stř dub 09, 2008 1:26 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
v nastaveni fotozobrazeni vybrete renderovaci engin Maxwellrender
prohrabete se v nastaveni Maxwelu a nastavitu cestu pro ukladani souboru, cas renderu a dalsi
zjistil jsem, ze maxwell si neporadi s diakritikou, takze v ceste pro ulozeni nesmi byt zadne hacky a carky.
Pokud je vse dobre nastaveno a date renderovat, automaticky se spusti Maxwell Render.

Druha moznost je jen ulozit z AC soubor MXI - zatrhava se v nastaveni renderu
a pak otevrit samostatne program Maxwell Render a nacist soubor MXI rucne. Nastaveni casu, ISO atd se zadava pozdeji.

Neco malo k souboru MXI.
Pokud ukoncite render drive a chcete se nekdy k nemu vratit, kdykoliv ho zase muzete nacist a v renderu pokracovat (File/Resume MXI a v nastaveni zatrhnout Resume). Pri renderu se do tohoto souboru asi co 5 minut ukladaji data, takze pri vypadku proudu neni temer zadna strata.
Dalsi vec je sitovy render. Bud automaticky pres sit, ale to je na dlouho, nebo muzete nechat bezet ten samy render na dvou pocitacich a pak soubory MXI spojit (File/Merge MXI).

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


stř dub 09, 2008 6:19 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
chtel bych se zeptat zda se ti zda taky na render maxwell prilis pomaly?


stř dub 09, 2008 9:45 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
teoreticky pomaly je, ale kdyz zapocitam usetreny cas v postprodukci (nastaveni intenzity kazdeho svetla, ISO, atd), tak zas tak pomaly neni. At nastavis scenu jakkoli, vetsinou se render blizi k dobremu vysledku.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv dub 10, 2008 5:50 pm
Profil

Registrován: ned úno 03, 2008 1:00 pm
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
Zdravim, pri rendrovani objektu v archiCADu pomocí addonu Maxwell Rendru mi Max hlasi nasledujici chybu. Nevite cim to muze byt?
Dekuji za odpoved.

Kód:
http://www.image-hosting.okamzite.eu/#318ea3d170327948d030abb7e092d3d6.jpg


sob srp 09, 2008 1:34 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
zkus zkontrolovat cesty ulozeni pro obrazky v maxwellu

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


sob srp 09, 2008 1:37 pm
Profil

Registrován: ned úno 03, 2008 1:00 pm
Příspěvky: 12
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
Myslis tady:
Kód:
http://img155.imageshack.us/img155/62/20080814155224zc4.jpg

Tady obnovený obrázek:
Kód:
http://imgupload.cz/s2/6bXMbTTxpD.jpg


Naposledy upravil wyre dne úte srp 19, 2008 8:58 pm, celkově upraveno 1

čtv srp 14, 2008 4:04 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
promin, dostal jsem se k tomu az ted, obrazky mi nejdou zobrazit, takze ted nejsem v obraze.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


sob srp 16, 2008 3:30 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
cau chtel bych se zeptat zda nekdo udela model v arch a pak ho texturuje v maxwellu? ja jsem to zkousel ale nemuzu prijit jak priradit textutu poradil by nekdo ?


čtv lis 06, 2008 10:21 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
macabe píše:
cau chtel bych se zeptat zda nekdo udela model v arch a pak ho texturuje v maxwellu? ja jsem to zkousel ale nemuzu prijit jak priradit textutu poradil by nekdo ?


V archicadu v klasickém nastavení materiálu, jak se přepíná rendrovací engine, tak přibilo nastaveni pro maxwellrender, tam si nastavite, nebo načtete knihovnu materiálů dle potreby
Maxwell, po instalaci obsahuje render, studio a material editor. Scenu muzete otevrit ve studiu a upravovat ci prirazovat materialy. Ve studiu jsem to zkousel jednou a uz davno, takze nevim presny postup. Snažím se materialy nastavit uz v archicadu. Popravde tento render moc casto nepouzivam.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv lis 06, 2008 12:24 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
ja to taky delam zatim v arch ale v maxwelu o strasne moc textur i na netu volne ke stazeni to me laka
a delas treba i v cinema 4D tam jsem zkousel si prevest model a dodelat textury a stromy auta ..... ale tam mam problem taky z texturou ze je takova jako by rozmazana (rozlámaná) u uken se to jako by lame


čtv lis 06, 2008 12:32 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
však ty materialy se daji už načíst v archicadu, jen mam pocit, že je uvidiš až v renderu.
V Cineme taky nedelam, preferuju nyni Blender, nejen kvůli ceně, ale i obrovským možnostem.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv lis 06, 2008 12:48 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
blender a jak do neho importujes model z arch ? a ma nejakou knihovnu materialů ?


čtv lis 06, 2008 12:50 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
Pokud vam jde o dostatecnou kvalitu tak se stim netrapte jinde a delejte v artlantisu to pohodli a vysoka kvalita stoji zato.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv lis 06, 2008 12:58 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
no v artlatisu delam ale je do neho malo textur malo 3d modelu a nevim jak tam udelat nejakou 3D travu protoze ta zelena mazanina je docela hrozna

No musim se asi poradne v tom artlantisu naucit jsou nekde tutorialy ?
protoze jeste jsem nedostal z artlantisu tak realny model jako s maxwelu


čtv lis 06, 2008 6:49 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz