Právě je úte zář 25, 2018 2:51 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
archicad 11 a maxwell render 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
Do Blenderu exportuju pres *.obj. Jeste to jde pres DXF a dalsi, ale nejvic jsem vychytal obj. Nejaka knihovna textur existuje, ale po ni saham az dany material neumim vyrobit. Blender je 3D modelar, da se rict konkurentem 3Dsmaxu. Tim chci rict, ze moznosti jsou obrovske, ale s tim i narocne se vse naucit. Ja se v nem naucil pomerne rychle, je spousta tutorialu a ovladani mi prirostl k srdci.
Pokud ale nemas cas se ucit Blender, je moznost pouzit Artlantis, ktery je velice jednoduchy a kvalita je "dostatecna".
Kazdy program ma sve pro a proti a je to jen o zvyku. Jsem rad kdyz se pocet programu eliminuje na minimalni pocet. Takze se mi moc libi spojeni Archicadu s kvalitnim renderem, coz Maxwell je. Obcas delam i animace a na to zas maxwell neni pouzitelny. Je to na tobe co se nejvic naucis a co potrebujes.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv lis 06, 2008 9:03 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
a animace v cem delas?


čtv lis 06, 2008 9:05 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
prave v tom Blenderu

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv lis 06, 2008 9:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
mohu poskytnout jednu malou ukázku animace. Není to žádná snaha o real. Jediné co jsem do scény přidal, tak kameru, světlo a otevírání dveří. U materiáu maximálně odrazy a světlost. textury jsem neupravoval. Podle toho to taky vypadá. Celá animace se renderovala asi 120 hodin a to kvůli obývacímu pokoji, kde je hodně odrazů ve skle. Jinak jeden snímek trval asi 1minutu. Rozlišeni 640x480. Základní render v Blenderu.
http://www.youtube.com/watch?v=GiFeqzvHb5g

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


čtv lis 06, 2008 11:04 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
paráda a to jsi cele modeloval v blenderu ?


čtv lis 06, 2008 11:44 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
nene, model je prave z Archicadu. Psal jsem co jsem tam jen přidal. Jinak jsem nic neměnil.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


pát lis 07, 2008 1:51 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
macabe pokud delas realne modely v maxwelu tak by artlantis nemel byt problem. Jenže mam pocit ze v artlantisu si skousel a vysledek slabej v maxvelu si maximalne renderoval pripravenou scenu a vysledek vynikajici pripravit kvalitni zdroj pro maxwel je daleko tezsi nez pro artlantis. Textury jsou textury vsude takze tady taky problem není . a kcemu je ti super render kdyz v archicadu udelas jen prumernej model (myslim detaily ktere vyslednou vizualizaci delaj kvalitnejsi)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát lis 07, 2008 11:23 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
pripravit kvalitni zdroj pro maxwel je daleko tezsi - to je pravda. V Artlantisu spoustu veci nasimulujete nejakymi shadery. Je duležité opravdu dělat model důkladně a hodně u toho přemýšlet.
Třeba v maxwellu jsem delal scenu tak, že jsem ji vyrenderoval s větším počtem světel a pak zkoušel postprodukcí jaké nasvícení je nejlepší. To se mi strašně na maxwellu libi.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


pát lis 07, 2008 12:21 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: archicad 11 a maxwell render
a chtel bych se zeptat jak se da v arch nasimulovat tma a v nem nejake osvetleni to se mi nepovedlo nebo slunce jak dela take jakoby barevne kruhy


pát lis 07, 2008 3:08 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz