Právě je úte zář 25, 2018 2:50 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Jak umístit 3D model do fotografie 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 12:14 pm
Příspěvky: 13
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Příspěvek Jak umístit 3D model do fotografie
Předem svého dotazu zdravím svého přespolního kolegu CADmastera.
A teď k dotazu, zajímalo by mě, jak umístit 3D model do fotografie. Dám příklad....zelená louka, nikde nic, mírně svažitá a právě sem potřebuji vložit model rodinného domu, včetně plotu kolem domu a nějakého zařízení zahrady (pergolka, zahradní chodníčky atp.), jak na to.
Teoreticky si myslim, že vím jak na to,ale prakticky jsem se k tomu zatím nedostal, času málo, práce hodně.
Proto bych chtěl aby se někdo podělil se svými zkušenostmi s tímto problémem.

Zatim díky


čtv led 05, 2006 12:22 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
pokud nemáte nic podle ceho by šla spočítat perspektiva fotografie
(tři osové linie ktere jsou na fotce a soucasti modelu) pak jen rucni nastaveni kamery podle pozice skutecnosti když jste tu louku fotil :wink:
Jinak kde nic neni tam není potřeba ani nejak přesně pasovat protoze to stejne nelze zkontrolovat. Pokud se nejedna o uplne ulitlou perspektivu.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv led 05, 2006 1:03 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 12:14 pm
Příspěvky: 13
Bydliště: Klášterec nad Ohří
Příspěvek 
Přesně tak nějak si jsem si myslel že to funguje. Proste stanoviště kamery musí být stejné jak v realitě tak v programu,ale co když mám v popředí třeba strom nebo keř, to už si budu podle me muset vzít na pomoc nejaky jiný program (např photoshop) Proste udělat takovou malou fotomontáž, je to tak?


čtv led 05, 2006 1:19 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 04, 2006 11:26 am
Příspěvky: 12
Příspěvek 
Osobně jsem to dělal tak, že jsem si sebou do terénu vzal výtyčky (takové ty červeno-bíle pruhované tyčky :D ) a odkrokoval si rohy domu (hodně nepřesné, ale přeci jenom přesnější než to dělat zumbeivoko). Postupem času jsem, ale zjistil, že je to naprosto zbytečné (nikdo by nepoznal ani kdybych byl třeba na úplně jiné louce v jiné zemi...), a metoda přibližné polohy při focení bohatě stačí. Výše uvedené se samozřejmě týká jenom terénu "kde nic tu nic".

_________________
AC 12 + ArtLantis Studio 2 + Photoshop CS4
C2D E8600 3,33GHz, 4GB 1066MHz, R4700HD 512MB, 1TB


stř led 11, 2006 10:01 am
Profil

Registrován: pon led 08, 2007 1:32 am
Příspěvky: 14
Příspěvek 
LubosC píše:
pokud nemáte nic podle ceho by šla spočítat perspektiva fotografie
(tři osové linie ktere jsou na fotce a soucasti modelu)


Chtel bych se zeptat, kdyz chci udelat zakres do fotky a mam zamerene okolni objekty - napr. dostavba domu do proluky. Umim to udelat ve 3D max tam je na to funkce cameramatch, je neco podobneho v AC 10?
Dekuji za odpoved


ned kvě 27, 2007 2:14 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm
Příspěvky: 1016
Bydliště: Praha
Příspěvek 
kalmoarch píše:
LubosC píše:
pokud nemáte nic podle ceho by šla spočítat perspektiva fotografie
(tři osové linie ktere jsou na fotce a soucasti modelu)


Chtel bych se zeptat, kdyz chci udelat zakres do fotky a mam zamerene okolni objekty - napr. dostavba domu do proluky. Umim to udelat ve 3D max tam je na to funkce cameramatch, je neco podobneho v AC 10?
Dekuji za odpoved


Jak psal LubosC, jinak doplním, že existuje doplněk od výrobce Cigraph a ten se jmenuje ArchiFacade, který by si s tím poradil. Samozřejmě je ale zpoplatněný.

_________________


AC 5 ...... 19


pon kvě 28, 2007 8:02 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Archicad 10 umí osadit do fotografie. Zkouste prohledat starší archinews myslím že jsem tam ten návod uváděl. Jinak daleko lépe a jednodušeji se to děla v Artlantisu R a Studio

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon kvě 28, 2007 8:37 am
Profil

Registrován: čtv led 04, 2007 2:33 pm
Příspěvky: 8
Bydliště: Galanta
Příspěvek 
a artlantis asi nie je aj v studentskej verzii, vsak? :(


úte srp 14, 2007 1:19 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
LEVik123 píše:
a artlantis asi nie je aj v studentskej verzii, vsak? :(


a co takhle tohle forum precist cele :(( pak by jste vedel ze je i studentska verze pro artlantis R :( :( :(

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte srp 14, 2007 1:28 pm
Profil

Registrován: pon dub 26, 2010 5:41 pm
Příspěvky: 2
Příspěvek Re: Jak umístit 3D model do fotografie
Dobrý den, potřebuji poradit. :( Učím se pracovat v programu Archicadu 12 a nedaří se mi vložit mnou vytvořený dům v tomto programu do reálného prostředí , které pořídím jako fotografii. Má představa výsledku je asi tato: udělám foto dané lokality v určité vzdálenosti a úhlu a do této fotografie vložím vytvořený dům v programu Archicad ve stejném úhlu. Je toto vůbec možné v tomto programu ? Často vidím projekty reálné fotografie ve které je vložen objekt vytvořen v Archicadu . Prosím poraďte mi jak na to. Už se tímto problémem trápím docela dlouhou dobu. Děkuji za odpověď R. :(


pon dub 26, 2010 5:49 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz