Právě je čtv lis 15, 2018 12:27 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Plocha vybraných zdí 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Plocha vybraných zdí
Snažím se v ArchiCADu 10 marně získat plochu zdí, které vyberu. Když používám Tabulky, tak mi to stále vypisuje zdi všechny odpovídající kritériím. a ne jen plochu vybraných. Když použiju seznam prvků, tak mi zas nejde navolit plocha zdi třeba na straně referenční čáry. Nabízí mi jen hrubou plochu zdi:( Ta neodpovídá skutečnosti. Nevíte jak na to?

_________________
AC 17


úte srp 21, 2007 5:16 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek 
Ja s tim moc velky problem nemam, oznacim zdi, pouziju "seznamy/prvky/základní" a ve vypisu se mi zobrazí 3povrchy. 1. je podle referencni cary, 2. neni podle ref. cary a 3. je ostatni povrch (vrh, spodek a boky).


úte srp 21, 2007 6:20 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek 
Já si právě to zkoušel na metrový zdi a přišlo mi že ty povrchy jsou včetně ostění oken. A vybrat plochu na straně referenční čáry jako v nastavení tabulek mi to vůbec nenabízí :( Jdu to ještě vyzkoušet.

_________________
AC 17


úte srp 21, 2007 6:49 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek 
AHA, tak to okno mi uplne ignoruje, jako by tam nebylo.
Ale kdyz dam "tabulky prvku" tak jsem si nastavil kriteria vsech povrchu, i povrchu oken a rekl bych ze to sedi. Jen to veme vsechny zdi, ale to se da vykutit.


úte srp 21, 2007 7:18 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek 
Jojo.....přitom by stačilo aby bylo pro seznam možno vybrat stejný patrametry jako pro tabulky. Nemam už starší archicad nainstalovaný, ale mam pocit že tam to šlo. :( Pokud dělám výpis materiálu pro celou stavbu tak není problém...ale pokud potřebuju obálku pro energetický štítek, když není celá část podlaží vytápěná, tak se mi to komplikuje zbytečně.

_________________
AC 17


úte srp 21, 2007 8:58 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
musite pouzit rozpocet - seznam (interaktivni tabulky na to nestaci) jinak rozpoctovat natery je asi nejlepsí pomocí rozpočtu ploch s kriterim material. Pokud budete pocitat plochu vybranych zdi pozor rozeznava stranu na referenční čaře a opačnou (pripadne bocní povrch) tak aby byly refereční čáry na stejne strane. Rozpočet ploch ma sve zadrhele ale da se celkem slusne udelat.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


stř srp 22, 2007 8:12 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek 
Mě to právě nechce vypsat tu plochu ať už na straně ref čáry nebo na opačný....tohle kriterium lze vybrat u tabulek ale u seznamů zrovna ne. Alespoň já tam mam jen hrubá plocha to mi vůbec nerespektuje otvory.

_________________
AC 17


stř srp 22, 2007 9:41 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek 
martyl píše:
Mě to právě nechce vypsat tu plochu ať už na straně ref čáry nebo na opačný....tohle kriterium lze vybrat u tabulek ale u seznamů zrovna ne. Alespoň já tam mam jen hrubá plocha to mi vůbec nerespektuje otvory.


zkuste povrch zdi je to jedna polozka ale vypise se do tri sloupcu jako A/B/C myslim ze je to plocha na ref hrane na opacne a na stranach
v sablone to chapejte jako 2rozmerne pole tedy polozka [x,1] je primo plocha na ref hrane (pisu to z pameti nevylucuji omyl :)))
Kdy x je klasicke poradi položky

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


stř srp 22, 2007 11:21 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 255
Bydliště: Plzeň
Příspěvek 
Pokud potřebuješ plochy pro omítky využij zóny a tabulku místností, jednak je přesně poznat co je která plocha a za druhé se omítka stejně nedělá nad podhledy takže je to úplně ideální tzn. bere povrch tam kde bude ve skutečnosti omítka (případně malba)
- předpokladem je že zóny mají skutečně nastavené správné výšky místností. Takle to lifruji i rozpočtářům v tabulce a jsou s tím hrozně spokojení.


stř srp 22, 2007 12:30 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek 
Potřebuju plochu obálky vytápěné části budovy pro energetický štítek budovy:( Plochy z parametru povrch mi nesedí. Ve verzi 8.1 mi to nějak šlo, alespoň tedy doufám že jsem měl všude správné hodnoty.

_________________
AC 17


stř srp 22, 2007 1:09 pm
Profil

Registrován: úte lis 22, 2011 7:54 am
Příspěvky: 1
Bydliště: USA
Příspěvek Plocha vybraných zdí
Nokia N9, má hlavní plochu pěknou, ale hodně mi to připomíná Windows Phone 7? Nemyslíte?

Ale chtěl bych se zeptat jestli se nedá nějak toto nainstalovat pod nějakou aplikací do Nokia C7? Myslím to s té N9? Jako to například jde od iPhone to zamikání stáhnout tak jestli nejde i toto? Přidávám screeny.
[size=1]by the way peeps, We just launched a brand-new web log and I really hope you possibly can make a visit:my brand new web site

_________________
My latest meanderings


pát pro 02, 2011 9:39 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz