Právě je čtv říj 18, 2018 5:25 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Vypocet objemu v tabulke 
Autor Zpráva

Registrován: ned bře 31, 2013 1:53 am
Příspěvky: 24
Příspěvek Vypocet objemu v tabulke
Dobry den,
rad by som vedel ci je mozne a kde nastavit aby
mi v tabulke prvku krovu spocitalo objem prvkov spravne?
Ono to pocita len s celymi metrami. Konkretne 14 ks
krokvi 100x200x7170mm spocita ako 14x 100x200x7000 =1.96m3
Spravne by malo byt 2.00m3.

Dakujem za odpoved

Robert szantoo


sob led 07, 2017 4:29 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Vypocet objemu v tabulke
nektere prvky spatne mohou počítat šikme řezy konců krokve a bez sikmych rezu ma ta vase krokev presne ten rozmer co to pocitalo :)
ve spouste verzi se knihovny graphisoftu musely opravovat :)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon led 09, 2017 11:33 am
Profil

Registrován: ned bře 31, 2013 1:53 am
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: Vypocet objemu v tabulke
Ďakujem za odpoveď,
neviem, či to bude tým, že to nevie odčítať dĺžku šikmého prvku,
pretože v rovine má krokva dĺžku len cca 5,8m. Naozaj mi to
príde, že to počíta s celými metrami.
Ostáva teda asi len dopočítavať to ručne.
Alebo potom moja druhá otázka- je možné v tabuľkách nastaviť automatické spočítavanie/násobenie atď.
jednotlivých buniek? Kde by to spočítalo ŠxVxD x počet kusov?

Ďakujem

Robert Szantoo


stř led 11, 2017 9:55 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Vypocet objemu v tabulke
napada me jeste jedna mozna uzivatelska chybka
ono zalezi take na tom jaky parametr si z toho prvku vytahnete do tabulky
protoze zakladni parametry sou opravdu jen A B (X Y) delka se v v gdl prvku pocita samostatne do jine promenne myslim ze to bylo L je potrebase podivat
pokud ste si dal do tabulky jako vyslednpou promennou A pak to pocita spravne jen rozmer pudorysneho prumetu
ostatni parametry je potreba z prvku vydolovat sloziteji uff
obratte se na podporu cegry mely by tam byt profici co vam poradi a vyresi vas problem :)

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon led 16, 2017 9:54 am
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Vypocet objemu v tabulke
výsledok pravdepodobne ovplyvní aj nastavenie zaokrúhľovania na malý počet desatinných miest

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


úte led 17, 2017 1:05 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz