Právě je ned črc 22, 2018 8:37 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Názvy miestností 
Autor Zpráva

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Názvy miestností
dobrý deň,
je možné pri zónach premenovať alebo doplniť zoznam názvov miestností ktoré sú preddefinované?, alebo je nutné používať možnosť "užívateľsky"... pre upresnenie viď priložený obrázok
nevyhovuje mi čeština, a často sa opakujúce názvy miestností v projektoch,
vďaka za odpoveď


Přílohy:
NAZVY MIESTNOSTI.png
NAZVY MIESTNOSTI.png [ 100.08 KiB | Zobrazeno 5497 krát ]

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6
pát kvě 15, 2015 10:46 am
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: Názvy miestností
Vůbec nepoužívám, ani to není nutné. Stačí kliknout a přepsat název místnosti na co potřebujete (tzn. není nutné nastavovat "uživatelsky") a pokud je ten název v seznamu, tak je zaškrtlý on, pokud není, tak je zaškrtlé uživatelsky... Zatím jsem se nesetkal se situací, kdy bych seznam potřeboval. :-)

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 18


pát kvě 15, 2015 11:13 am
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Názvy miestností
príde mi to celkom vhodné a praktické mať v šablóne slovenské názvy miestností, a využiť túto možnosť AC.
dajú sa tieto názvy poslovenčiť prípadne doplniť?

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


pon kvě 18, 2015 9:05 am
Profil

Registrován: ned zář 13, 2009 12:41 pm
Příspěvky: 56
Příspěvek Re: Názvy miestností
Zdravím,

názvy, místností, resp. jejich nabídku řídí "Razítko zóny", které máte připojené k určité kategorii zóny (Volby-Zóny ...). Toto razítko je gdl prvek podobný například popisce (bez 3D popisu), kde název místnosti je parametr (ROOM_NAME). Tomuto parametru lze definovat nabídku v GDL popisu na kartě "Popis parametrů" přidáním :

VALUES "ROOM_NAME" "Třeba HALA" , "Nějaká další" , "Pivnice aj." , CUSTOM

VALUES - příkaz
"ROOM_NAME" - parametr
" .... " - jakákoli možnost , oddělované čárkou
CUSTOM - příkaz pro definování "Uživatelsky


Souhlasím, že ja dobré mít např. tyto názvy předdefinované, už jen kvůli překlepům apod.

POZN.- Pokud vyměníte razítko zóny dané kategorii, je pravděpodobné, že se vypsané informace v zóně "vynulují"!!

_________________
hroshik(zavináč)seznam(tečka)cz
ArchiCAD 6.5-21


pon kvě 18, 2015 10:36 am
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Názvy miestností
zdravím, nie som vôbec zbehlí v týchto veciach ale pokúsil som sa o zmenu podľa popisu, nestalo sa to čo by som očakával , vlastne sa nestalo nič, asi robím niečo nesprávne,
postupoval som takto:
1/ označil som zónu v pôdoryse,
2/ otvoril knihovní prvok na úpravu a do karty "Popis parametrů" pridal : VALUES "ROOM_NAME" "Třeba HALA" , "Nějaká další" , "Pivnice aj." , CUSTOM
samozrejme s inými názvami
3/ uložil ako nový gdl prvok
4/ načítal a použil, moje očakávanie bolo že v rolovacej paletke sa to zobrazí ale nestalo sa, postupujem asi zle,alebo je potrebné ešte niečo doplniť
podobne by som chcel zmeniť a rozšíriť zoznamy povrchov stien, podláh a stropov,
ak je to možné popíšte úpravu gdl bližšie, ďakujem

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


stř čer 10, 2015 3:57 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Názvy miestností
ja bych nejprve provedl kontrolu zda ten prvek kde ty nazvy ocekavate je opravdu ten co jste prepsal :))
protoze zapis je spravne

osobne me to prijde že razitko zony jste nevymenil za nove s funkčním rozbalovacim seznamem

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon čer 15, 2015 3:35 pm
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Názvy miestností
zdravím,
novú zónu som pripojil, niečo som pravdepodobne musel prehliadnuť...

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


stř čer 17, 2015 8:50 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Názvy miestností
pak me napada ze prikaz VALUES "ROOM_NAME" musi mit presne tuto podobu to ostatni uz muze mit vlastni text a casta chyba je ze za VALUES "ROOM_NAME" se dela carka ono mozna je to nejakem manualu takhle blbe

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


stř čer 17, 2015 9:45 am
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Názvy miestností
zdravím,
príkazy mám uvedené správne, mohli by ste skúsiť priložiť nejakú ukážku takto upravenej gdl zóny , skôr by som zistil v čom je problém, vďaka

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


pon čer 22, 2015 12:45 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz