|
|
|
|
Právě je ned lis 24, 2024 11:53 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
nesprávny výpočet a objemov plochy zón
Autor |
Zpráva |
IPV
|
nesprávny výpočet a objemov plochy zón
zdravím, mám problém s nesprávnym výpočtom plôch a objemov zón, jedná sa o zóny na 2.NP v podkroví, plocha a objem zón zahŕňa aj okolité nosné steny, z objemu je odpočítaný iba objem vencov, prípadne orezanie strechou, na 1.NP mám nastavenie totožné a výpočet je správny,
ešte doplnok - 1/ ak zadám výšku zóny menšiu ako je výška steny nadmúrovky podkrovia, napr. 500mm, výmeru sú v poriadku -2/ akonáhle je výška zóny väčšia ako nadmúrovka podkrovia(1000mm), zóna sa akokeby preleje až na vonkajšiu hranu okolitej steny, a to spôsobí nesprávny výpočet,
steny majú nastavenie hranica zóny, ako docieliť správny výpočet pri zadaní skutočnej potrebnej výšky zóny v podkroví?
vďaka za pomoc
Přílohy:
zony_problem.jpg [ 176.83 KiB | Zobrazeno 10147 krát ]
_________________ IPV ArchiCAD 24
|
čtv úno 26, 2015 12:39 pm |
|
|
Jan Červenka
|
Re: nesprávny výpočet a objemov plochy zón
Dobrý den,
koukněte zdali nemáte zapnutý nějaký odečet zóny. Najdete to v záložce Volby/Předvolby projektu/Zóny.
J.Č
|
úte bře 03, 2015 3:06 pm |
|
|
IPV
|
Re: nesprávny výpočet a objemov plochy zón
nastavenie mám štandardné , nemenil som pôvodné nastavenia, predpokladám že je to takto funkčné s pôvodným nastavením
Existuje nejaká väzba výšky zóny na výšku stien?
Přílohy:
zony_nastavenie.jpg [ 63.64 KiB | Zobrazeno 10107 krát ]
_________________ IPV ArchiCAD 24
|
stř bře 04, 2015 2:49 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|