Právě je pon čer 18, 2018 8:02 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Interaktivní tabulka výpisu krovů 
Autor Zpráva

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Interaktivní tabulka výpisu krovů
čau poraďte jak zprovoznit tyhle taublky z download sekce cegry?
a jsou spolehlivé?
díky
martin


úte čer 29, 2010 11:49 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
Jestli máte aktuální AC 13 a aktuální knihovnu, tak by to mělo fungovat.

Pokud používáte starší AC a chcete vykazovat skutečné délky prvků, mohl by Vám pomoct tento návod:

Musíte si zeditovat každý GSM prvek, který používáte. Na hlavní stránce editace GSM prvku do něj přidat nový
parametr "L" a v "Hlavním scriptu" dopsat tento kód (uvedeno pro krokev 2_1 12):
Kód:
PARAMETERS L=(A+O)/COS(P)


Správný výpočet délky "L" každého prvku najdete na záložce "Popis vlastnosti" (nakolik je tato délka přesná budete muset ozkoušet, např. v řezu)

Názorně předvedu na obrázcích
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jestli chcete i objem, tak si přidejte ještě jeden parameter např. "rel_volume" a do hlavního scriptu napiště
Kód:
PARAMETERS rel_volume=B*H*L

Pokud potřebujete vykazovat rozměry ještě s nejakou rezervou, tak to zahrňte do výpočtu, např. rel_volume=1.05*B*H*L. Fantazii se meze nekladou.

Takto upravený prvek potom uložíte pod novým jménem. Po vložení do půdorysu to můžete vykazovat pomocí interaktivní tabulky (pochopitelně si na tento parametr musíte tabulku nastavit).


Pokud budete chtít takto upravené prvky používat i s Roofmakerem, uložte prvky pod původním názvem (nelekejte se hlášky o prvcích se stejným jménem) a potom musíte ještě udělat drobný zásah do knihovny Archicadu.

1) V AC: Soubor -> Knihovny a objekty... -> Vyjmout kontejner...
Vyhledáte ve složce Archicadu sobor "Knihovna objektů 12.lcf" a potom zadáte místo(adresář) kam se má knihovna rozbalit.

2) Otevřete složku s rozbalenou knihovnou a v adresáři "4. KNIHOVNA PRO AC DOPLŇKY 12 -> Knihovna pro RoofMaker 12" zaměníte původní knihovní prvky za ty upravené.

3) Uděláte si zálohu původního lcf souboru

4) V AC: ve správci knihoven připojíte rozbalenou knihovnu (a vyhodíte knihovnu archicadu 12)

5) V AC: Soubor -> Knihovny a objekty... -> Vytvořit kontejner...
Vyberete rozbalenou knihovnu, dáte "vytvořit" a uložíte pod původním názvem "Knihovna objektů 12.lcf" a na původní místo do složky Archicadu.

Potom už jen stačí ve správci knihoven vyhodit rozbalenou knihovnu a připojit standardní (vámi v tuto chvíli upravenou) knihovnu Archicadu

A je to hotovo a snad by to mělo i fungovat :D

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte čer 29, 2010 1:57 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
používám arch 13 zkoušel jsem ten .xml načíst ale neobjevil se mi ve výpisech nevim jak ho tam dostat a ten postup jsetli jsem spravně pochopil je jen pro ac12?


úte čer 29, 2010 3:07 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
Tabulka se importuje v "Nastavení sady" tabulek, potom by se Vám měla v tabulkách objevit. A měla by fungovat.

Uvedený postup úpravy GSM prvků by měl platit i pro jiné verze, ale odzkoušený je pouze na 12.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte čer 29, 2010 3:24 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
díky už se mi to načetlo
ale stejně ten výpis nefunguje korektně musel bych každou krokev zvlášť pojmenovat jinak se hodi do jednoho baliku :(

zkoušel jsem si přeměřovat skutečnost s výpisem a výpis byt cca o 70cm vice než jsem naměřil....
dá se nějak kontaktovat autora aby trochu popsal jak to měří a zda to počítá s nějakými cm navíc na prořez ....


Naposledy upravil macabe dne úte čer 29, 2010 5:12 pm, celkově upraveno 1

úte čer 29, 2010 5:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
Přiznám se, že jsem s touto konkrétní tabulkou nepracoval, tak nevím jak je nastavená. Ale obecně platí, že stejné ID prvku budou mít naprosto stejné prvky. Potom by to mělo sčítat jejich počty i celkové délky-objemy. Pochopitelně rozdílné prvky musejí být i jinak pojmenované.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte čer 29, 2010 5:09 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: Interaktivní tabulka výpisu krovů
Dobrý den

Nejde tak ani o autora tabulky jako spíše parametru pro šikmou délku - tím je Graphisoft.
V tabulce jde o hodnotu s názvem "Šikmá délka"
Máte skutečně aktualizaci 3259 včetně knihoven? Pokud tuto aktualizaci v AC13 nemáte, šikmá délka bude vypisována špatně.
S aktualizovanými knihovnami pak vypisuje správně nejdelší rozměr prvku (ukázka na setkání uživatelů).
To že se vám všechny krokve hodí do jednoho balíku může být způsobeno zatržítkem "sloučit stejné položky" v nastavení tabulky.

Jinak brzy zpracuji všechna témata do tipů a triku na Archifórum, jen teď momentálně zápasím s časem. Součástí tipu budou i videoukázky, které dají práci zpracovat.

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


úte čer 29, 2010 7:59 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz