Právě je sob čer 23, 2018 6:16 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Výpis plochy desky 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 04, 2006 10:34 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Výpis plochy desky
Zdravím příznivce ArchiCADu, nevím jestli to řešíte také, ale na zjišťování plochy místnosti používám průhlednou šrafu, kde zaškrtnu vypsat plochu, narozdíl od zóny to vypíše hezky horní index u m - čtverečních. Potom ale potřebuju stejně dělat pro potřeby vizualizace desku "čisté podlahy" v každé místnosti. Ve finále se mi tedy překrývá v půdoryse deska a šrafa, takže kdo má možnost nějak zasáhnout do vývoje, nebylo by dobré mít možnost u desky vypsat půdorysnou plochu jako u šrafy? Popř. jak to řešíte vy? díky 8) tajně jsem doufal že tuto funkci najdu v AC12 ale bohuzel.

_________________
ArchiCAD 15


sob pro 13, 2008 3:52 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
To jde trosku proti smyslu. To by se muselo udavat kde by se plocha zobrazovala (mohla by i v 3D :-) ) a jake casti desky by to plocha byla. Ja to resim funkci tomu urcenou, a to jsou ZONY! Protože pak automaticky generuju tabulku místností. Navic se da nastavit aby se v ruzne dokumentaci zobrazovala jinak. Kvuli hornimu/dolnimu indexu se nezblaznim.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


sob pro 13, 2008 1:00 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 04, 2006 10:34 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
Plocha by se vypisovala samozrejme jen v pudoryse :) z myho dosavadniho používání Archicadu bych tuto funkci využil, se zonama asi nebude spatny se skamarádit, škoda jen že to neumí ten horní index :/ a stejne potom bude mit clovek tak jako tak zonu a desku prekryvajici se, nicmene ta aktualizace mistnosti by se mohla hodit, zkusim, uvidim, dik ;)

_________________
ArchiCAD 15


ned pro 14, 2008 12:33 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
překrývat se budou, ale zóně jde vypnout výplň, takže zůstane jen text.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


ned pro 14, 2008 1:50 am
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
horni dolni index je u zony resitelny jen to tam ty lamky nenapsaly v GDL.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte pro 16, 2008 9:12 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
Já používám zóny, v půdoryse mam jen číslo místnosti a pak si vložim tablku místností do výrkesu. Podlahy dělám pomocí doplňků zón poslední dobou. Zdá se mi to rychlejší, než dělat desky, hlavně při změnách.

_________________
AC 17


úte pro 16, 2008 9:58 am
Profil

Registrován: pát úno 27, 2009 1:48 pm
Příspěvky: 37
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
A ako sa to robí podlaha pomocou zón viem že si tam volím hrúbku podlahy ale kde navolím nejakú sendvičovú podlahu(zloženie)??


čtv bře 12, 2009 10:35 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 247
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Výpis plochy desky
michalb píše:
A ako sa to robí podlaha pomocou zón viem že si tam volím hrúbku podlahy ale kde navolím nejakú sendvičovú podlahu(zloženie)??
momentálně zrovna viz :
Kód:
http://www.archiforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=2417&start=15

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


pát bře 13, 2009 10:11 am
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz