Právě je ned úno 25, 2018 9:33 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Proč se do plochy zóny nepočítá plocha zdiva? 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Proč se do plochy zóny nepočítá plocha zdiva?
Mám problém v AC 11 při získávání zastavěné plochy a obestavěného prostoru. Když zadám v půdoryse zónu jako vnější obrys domu, proč ve 3D okně se zobrazí bez objemu zdí a zároveň zobrazená plocha zony je také o něco menší než má být? Je to i v případě že mám v nastavení zon nezaškrtnuto zmenšit o plochu zdi. Když zony zkopíruju mimo objekt a dám aktualizovat, pak až se zobrazí plocha a objem správně, bez jakýchkoli odečtů.

_________________
AC 17


ned led 06, 2008 10:58 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 243
Bydliště: Plzeň
Příspěvek 
Musíte nastavit všechny zdi "vztah k zónám" na žádný efekt v zónách a je vyřešíno.

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


pon led 07, 2008 8:32 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek 
Aha...jenže když nedam zdi jako hranice zony, tak zas když kliknu do místnosti, tak se nevytvoří plocha místnosti. Potřebuju zároveň místnosti a zároveň aby pak šel udělat obestavěný prostor a zastavěná plocha

_________________
AC 17


pon led 07, 2008 8:39 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 243
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Proč se do plochy zóny nepočítá plocha zdiva?
Dělám to tak, že mám zónu pro obestavěný prostor v nezávislé vrstvě, kterou pak skrývám. A zóny pro místnosti mám v projektu po celou dobu.
Ještě ta předchozí rada se dá obejít tím, že si udělám vlastní výpis pro zónu kde si nastavím výpočet hrubého objemu (včetně zdiva), a nemusí se přenastavovat vztahy zdí k zónám.

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


stř led 09, 2008 9:05 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Proč se do plochy zóny nepočítá plocha zdiva?
mam pocit ze toto byla nejaka chyba v nejake verzi a byla opravena .Jiz jsem to kdysi resil.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


čtv led 10, 2008 9:51 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Proč se do plochy zóny nepočítá plocha zdiva?
Stalo se mi to v AC 11 s posledním updatem 1114. V AC 8 tco sjem měl před tím to fungovalo bezvadně. Nevim proč někdo místo přidávání nových funkcí zmastí to co funguje.

_________________
AC 17


čtv led 10, 2008 2:01 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz