|
|
Právě je čtv lis 14, 2024 7:22 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Otevření souboru DWG v ArchiCADu 9
Autor |
Zpráva |
stepan
|
Otevření souboru DWG v ArchiCADu 9
zdravim,
mužete mi někdo poradit:
otevřel jsem v Archicadu výkres vytvořený v Autocadu s příponou .dwg a mam ho tam v měřítku 1:1, a na celý papír se vytiskne v měřítku 1:2, já bych ale potřeboval převést ho do měřítka 1:200, když normálně změnim měřítko na 1:200 tak je to strašně malý.
Nevíte někdo jak by se dal ten výkres zvětšit
předem díky
|
stř led 24, 2007 6:44 pm |
|
|
xmalda
|
Hledejte funkci zmenit velikost, myslim ze v AC9 to je Úpravy/Zmenit Velikost. Pak zadate zmenit velikost procentuelne, o kolik, to uz si urcite prepocitate . Jo a vykres musi byt cely oznaceny !!!
|
stř led 24, 2007 9:40 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: Otevření souboru DWG v ArchiCADu 9
stepan píše: zdravim, mužete mi někdo poradit: otevřel jsem v Archicadu výkres vytvořený v Autocadu s příponou .dwg a mam ho tam v měřítku 1:1, a na celý papír se vytiskne v měřítku 1:2, já bych ale potřeboval převést ho do měřítka 1:200, když normálně změnim měřítko na 1:200 tak je to strašně malý. Nevíte někdo jak by se dal ten výkres zvětšit
předem díky
Máte asi nějaký menší detail. Chápu dobře že když jej chcete vytisknout tak na celý papír se vejde v měřítku 1:2, a proč to chcete v měřítku 1:200 ? To je pak jasné že to bude malé. Pokud to budete zvětšovat a zmenšovat přes ten nástroj, ztratíte tím měřítko.
čtv led 25, 2007 12:06 am |
|
|
xmalda
|
Pochopil jsem to spise, ze je to nejaka situace a nekdo ji narysoval v Autocadu v meritku 1:200, coz je spatne. v Autocadu se rysuje 1:1 a meritko se zadava az u tisku. V AC je to jinak, tady se meritko zadava uz pri rysovani, ale pritom se zadavaji skutecne vzdalenosti.
Nejednou jsem se setkal, ze jsem importoval takovy vykres z autocadu a musel jsem zmenit jeho velikost, aby sedelo meritko.
Tak ted nevim , at se Stepan presneji vyjadri
|
čtv led 25, 2007 10:55 am |
|
|
stepan
|
zdravim, a děkuji za vaše rady, moc mi to pomohlo
situace je taková, že to je narýsovaný v autocadu v 1:1 a ve stejném měřítku to mám i v archicadu, kde se nastavuje jak říkal xmalda měřítko už při rýsování, a tudíž následnou úpravou měřítka v archicadu se nedá nic změnit, a když to vytisknu v měřítku 1:1 tak je to na papříře moc malý,
celý problém jsem tedy vyřešil dle navodu xmaldy, čili změna velikosti
ještě jednou díky
|
čtv led 25, 2007 12:57 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|